huisnummerbord

Hoe ziet jouw huisnummerbord eruit?

Huisnummerborden komen voor in zeer uiteenlopende vormen en maten, van rond tot vierkant, van hexagon tot een organische vorm. Alleen een nummer, een huisnummerbord met de hele familie, met de hond erbij, alles kan. Daarnaast zijn ze onder andere verkrijgbaar in glas, rvs, hout, aluminium, emaille en kunststof.

Huisnummerbordje

Het is voor elk woonhuis en eigenlijk alle gebouwen verplicht om een huisnummer te hebben. Een duidelijk huisnummer bordje geeft een straat meer overzicht en helpt je het juiste adres snel te vinden. Stel je eens voor dat er geen huisnummerbordjes zouden hangen, je zoekt je een ongeluk naar het juiste huis.

Naamplaatjes voordeur

Waarom wil je eigenlijk een naamplaatje op je voordeur. Nou, allereerst is het natuurlijk handig voor visite, ze weten gelijk dat ze aan de goede deur staan te bellen als ze je naam herkennen bij je voordeur. Je kunt een naamplaatje bij je voordeur naast je nummer hangen, of er eentje maken met ook het huisnummer erop.

Huisnummerbord met naam

Een huisnummerbordje met naam is het meest populair onder de bordjes. Zoals ik al eerder zei heb je ze in allerlei soorten en maten. Ik heb zelf een huisnummerbord bij Fotocadeau besteld, een hexagon-vorm met een gaaf design. Zie de foto bovenaan dit artikel. Mijn bordje is 20×17,3 (XS) en ik heb er dus voor gekozen om ons huisnummer en onze voornamen erop te zetten.

verschillende huisnummerbordjes

Huisnummerbord maken

Wanneer is nou een goed moment om zo’n huisnummerbord te maken? Met een huisnummer bordje geef je jouw huis je eigen style. Voor veel mensen is een nieuw huis een mooi moment voor een nieuw en persoonlijk bordje. Maar ook een nieuwe partner, een baby of zelfs een huisdier kan een reden zijn om je oude naambordje eraf te schroeven en er een gloednieuw exemplaar op te hangen.

Naambordje bestellen

Niet afgestudeerd als grafisch designer? Ook dan kun je iets gaafs maken in jouw stijl. Je kiest eerst de vorm die je mooi vindt, dan het formaat. Kijk hierbij even wat past op jouw voorgevel. Daarna ga je verder met het materiaal, wat vind je mooi. Ga je voor een huisnummer bordje van RVS, aluminium of heb je liever een roestige look? Daarna kun je, bij Fotocadeau, kiezen welke print het bordje mag hebben, je kunt zelf een foto uploaden of een standaard design gebruiken. Daarna komt het lastigste (vind ik): het lettertype kiezen en de tekst bedenken.

Ik heb zelf eerst even gegoogled naar wat voorbeeldjes. Je ziet bijvoorbeeld ‘Fam van Ham’ vaak terugkomen of zoals ik het nu gedaan heb alleen de voornamen van alle familieleden. Je kunt er ook voor kiezen om geen namen op je bordje te zetten, maar bijvoorbeeld de straatnaam met het huisnummer.

Wat ook leuk is, is een gestileerde tekening van mensen. Bijvoorbeeld twee volwassenen, een kind en een kat. Dit kan met of zonder namen eronder. Ziet er leuk uit! Alleen.. op een gegeven moment worden die kindjes natuurlijk groter, dus misschien moet je dan wel regelmatig je bordje ‘bijwerken’. Super leuk, maar niet heel praktisch.

Huisnummerbord jaren 30

Een huisnummerbord in de jaren 30 stijl is ook helemaal hip. Het ligt natuurlijk ook een beetje aan het type huis dat je hebt, een strak of stoer naambordje staat misschien beter op een nieuwbouw woning en een jaren 30 bordje staat gaaf op een, ehm, ja, jaren 30 huis bijvoorbeeld.

Een jaren 30 huisnummerbord bestaat meestal alleen uit het huisnummer en dan vaak ik een sierlijk lettertype of een lettertype met schreef (dat is een lettertype met dunne dwarsstreepjes aan het uiteinde van de verticale en horizontale balken). Origineel zijn deze huisnummerbordjes vaak gemaakt van emaille, maar je kunt ze ook de 30 jaren stijl op goedkoper materiaal laten printen.

Huisnummerbord rond

Als laatste huisnummerbord benoem ik de ronde variant. Ook deze is te bestellen bij Fotocadeau en hij is te verkrijgen in veel verschillende diameters. Het ronde huisnummerbord wordt steeds populairder. Ook deze kan alleen met het huisnummer, met gezellige tekeningen of met huisnummer en namen. Je kunt ook een eigen gekozen foto op je ronde huisnummerbord laten drukken. Hierboven zie je een paar voorbeeldjes van een rond huisnummerbord (bron Fotocadeau).

Naambord deur

Heb je je deur voorzien van een naambord? Het is ook leuk om een naambordje voor je slaapkamerdeur te bestellen. Die zou ik alleen dan niet met schroeven ophangen, maar bijvoorbeeld met die dubbelzijdige tape die gemakkelijk weer te verwijderen is. Leuk om de naam van je kind op de deur te zetten met een foto van de lievelingsknuffel, schattige cartoons of stoere vogels.

Nog meer inspiratie?

Heb je de smaak helemaal te pakken en wil je nog meer laten printen om je tuin of huis mee op te vrolijken? Bij fotocadeau heb je ook goedkope tuinposters, heel leuk voor in je tuin of bijvoorbeeld als cadeau voor opa & oma.

unieketuinen.nl