tuin tips

Tips voor jouw perfecte tuin!

Ben je pas verhuisd en ga je de tuin aanpakken? Dan zijn er enorm veel dingen die je kunt toevoegen. Veel mensen kiezen voor een mooi grasveld met een klein terras, maar dit hoeft zeker niet jouw tuin te worden! Een tuin kun je maken naar je eigen wensen en behoefte. Ga bijvoorbeeld voor een overkapping over het terras. Dit zorgt ervoor dat je veel langer kunt genieten van het buiten zijn. Zeker als je vaak vrienden over de vloer hebt, is het natuurlijk erg fijn als je een plek hebt waar je met iedereen gemakkelijk kunt zitten. In dit artikel geven we je enkele tips om jouw perfecte tuin te maken!

Weet wat je graag wilt doen

Voordat je aan de slag gaat in de tuin, is het van belang dat je precies weet wat je wilt gaan doen. Je kunt met de tuin enorm veel kanten op, waardoor het belangrijk is om eerst een lijst te maken met alle dingen die je zeker wilt hebben. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je het erg leuk vind om je eigen groente en fruit te verbouwen. In dit geval kan het wenselijk zijn om een tuinkas te plaatsen. In deze kas kun je vervolgens aan de slag gaan met je eigen moestuin. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor een groot speelparadijs voor de kinderen. Als je dit wilt plaatsen, zijn er opofferingen die je moet maken, zeker als je tuin niet heel erg groot is. Zorg er daarom altijd voor dat je precies weet wat je met de tuin aan wilt voordat je deze gaat verbouwen.

Een eigen moestuin, waar begin je?

Een ideale tuin heeft altijd een gedeelte waar er eigen groente en fruit verbouwd (kan) worden. Door het plaatsen van een tuinkas kun je dit direct bewerkstelligen. Er hoeft daarnaast niet heel veel toegevoegd te worden. Door het plaatsen van de tuinkas heb je een afgezonderd stukje grond waar je je gang kunt gaan. Vervolgens kun je dit stukje grond omscheppen en eventueel voedingsstoffen toevoegen. Als je dit hebt gedaan, kun je zelf de groentes uitzoeken die je graag wilt planten. Let er goed op dat je de juiste groente naast elkaar zet, om zo een goede oogst te krijgen.

Tuin gereed maken voor kinderen

Heb je een kinderwens, of zijn er wellicht al kinderen in je leven? Dan is het belangrijk dat de tuin ook een fijne plek wordt voor de kinderen. Zorg er in dit geval voor dat de tuin zo kindvriendelijk mogelijk is. Een grasveld doet het natuurlijk altijd al goed, maar dit hoeft niet. Gras heeft namelijk redelijk veel onderhoud nodig ieder jaar, waardoor het een grote last kan worden. Een andere keuze die je kunt maken, is die voor kunstgras. Deze keuze zorgt ervoor dat je minder in de tuin hoeft te werken en je meer kunt genieten. Voor de kinderen zal het weinig uitmaken, omdat het kunstgras ook erg zacht is. Vervolgens kun je op het kunstgras erg gemakkelijk een kleine glijbaan plaatsen voor ultiem speelplezier.

Een tuin moet ontspannend zijn

Het is natuurlijk erg leuk als er kinderen rondrennen in de tuin en je er een eigen moestuin hebt, maar het is ook belangrijk dat je goed kunt ontspannen in de tuin. Een overkapping plaatsen is hier perfect voor. Door een overkapping aan te schaffen bij Gadero.nl, weet je zeker dat je goed geholpen bent. De overkapping wordt gemakkelijk geplaatst en helpt je beschermen tegen verschillende weersinvloeden. Zo kun je iedere dag van de week genieten van de tuin!

unieketuinen.nl