Over Unieke Tuinen

Home » Over ons

Over Unieke Tuinen

Unieke Tuinen bestaat uit 2 zussen, Esther en Karin van Ham. Sinds de zomer van 2019 zijn we begonnen met het delen van onze passie via artikelen op Unieke Tuinen. Al toen we een jaar of 10-11 waren, kregen we van onze ouders ieder een stukje tuin. Hier zijn we begonnen met het planten en kweken van zonnebloemen, groenten, fruit en andere zaaimengsels.

Unieke Tuinen

In onze artikelen lees je over oplossingen voor alledaagse problemen, die iedere tuinier tegenkomt, beginner of gevorderde, er is altijd wat te leren. Doordat we in ons dagelijks leven regelmatig tuinvragen tegenkomen en graag op zoek gaan naar antwoorden, hebben we besloten om hier over te gaan schrijven. Uit mijn opleiding heb ik veel knowhow opgedaan. Door hier over te sparren met elkaar en dit op een creatieve en praktische manier te beschrijven, komen we tot handige oplossingen. We schrijven ook graag met de seizoenen mee, over bloembollen planten in de herfst en je tuin winterklaar maken, tot wat te doen bij de warmte en droogte in de zomer.

Partners

Op onze site werken we samen met een aantal zorgvuldig geselecteerde partners waaronder bol.com, hangmatgigant.nl en 123tuinposter.nl. Bekijk een overzicht van onze partners.

Esther van Ham

Ik woon samen met mijn dochter in Oosterhout, Noord Brabant. Ik heb een grote passie voor tuinen en tuinieren. Het is mijn passie om mijn kennis uit de praktijk te gebruiken om andere tuinfans te helpen met allerlei tips en trucs om je tuin nog leuker te maken. Doordat ik nogal nieuwsgierig ben, ga ik graag online op zoek naar alles wat met tuinen en tuinieren te maken heeft. Graag deel ik wat ik in theorie leer en uit de praktijk ervaar.

Ik ben daarnaast werkzaam als Designer bij een bedrijf in Breda. Ik heb onder andere een opleiding gevolgd aan het St Lucas in Boxtel en aan Monfort University in Lincoln, Engeland. Door het combineren van mijn creatieve kant, die ik door diverse opleidingen extra ontwikkeld heb en de interesse in alles wat met groen te maken heeft, kom ik vaak net tot een andere oplossing.

Karin van Ham

Ik woon samen met mijn 2 dochters en partner in Oosterhout, Noord Brabant. Ik woon op zo’n 5 minuten fietsen van Esther. Ik houd van alles wat met buitenleven te maken heeft. Van tuinen bezoeken en fotograferen, tot ontwerpen, beleven, wandelen en genieten in de natuur. Ik vind het superleuk om mijn kennis en ervaringen te delen door het schrijven van artikelen.

Ik heb na mijn HEAO-CE opleiding richting sport, diverse opleidingen gevolgd tot tuinontwerper. Het is geweldig om de enthousiaste reacties te krijgen van mijn klanten. Ik merk dat er regelmatig vragen komen, van klanten of vrienden en bekenden op het gebied van praktische tuindingen. Dit is een inspiratiebron voor de artikelen op onze website.

Heb jij nog een brandende tuinvraag?

Stel deze door een bericht te sturen, wij gaan graag voor je op zoek naar de antwoorden.