Vloerkleed in de tuin

Je terras afmaken met een vloerkleed

Een vloerkleed in de tuin? Het verbaast veel mensen, maar het is zeker mogelijk! Je kunt kiezen voor een speciaal tuinkleed dat je gewoon buiten kunt laten liggen. Een vloerkleed is dan ook om verschillende redenen de perfecte manier om je terras helemaal af te maken! 

De sfeermaker buiten

Naast mooie planten, een comfortabele zitplek en wat fijne kussens, maak je de tuin geheel af met een mooi buitenkleed. Het brengt veel sfeer aan de tuin en zorgt ervoor dat je zitplek buiten als een verlenging van of een tweede woonkamer zal voelen. Je kunt een buitenkleed groot op verschillende manieren inzetten in de tuin. Je kunt hem onder de tafel leggen, het midden van de zithoek of om verschillende losse zitplekjes met elkaar te verbinden. Ook is een buitenkleed natuurlijk de perfecte plek om op te kunnen zitten en met de kinderen te spelen! 

Weerbestendig

Een buitenkleed heeft flink wat te verduren . Hier moet hij natuurlijk wel tegen kunnen. Niet alleen wind, regen en storm, maar ook als het niet regent zal het buitenkleed in de ochtend vochtig zijn van de dauw. Het buitenkleed moet dan ook wel van stevig materiaal gemaakt zijn wat hier tegen kan.  Veel buitenkleden worden gemaakt van natuurlijke materialen of waterbestendig kunststof. Gerecyclede materialen zoals PET-garen, katoen, pvc en vinyl zijn populaire materialen, zijn stevig en gaan ook lang mee. Ook wordt er vaak nog gebruikgemaakt van een materiaal of een coating die bestand is tegen uv-stralen. Zo zal hij niet snel verkleuren in het zonlicht. 

Makkelijk schoon te maken

Naast dat het buitenkleed wel tegen een stootje kan, is het toch belangrijk dat hij af en toe eens schoongemaakt wordt. Gelukkig is dit niet moeilijk door de materialen waar ze van gemaakt worden.  Het klinkt misschien raar, maar je kunt hem het makkelijkste schoonmaken met de stofzuiger! Opvallende vlekken kun je makkelijk schoonmaken met water en groene zeep. Als je op deze manier het schoonmaken te veel moeite vind, kun je hem ook makkelijk schoonmaken met de tuinslang en sommige materialen zelfs met een hogedrukreiniger. Controleer hierbij wel altijd even de aanbevolen manier van schoonmaken, dit kan per materiaal namelijk anders zijn. 

unieketuinen.nl