tuin beschermen tegen ongedierte

De tuin beschermen tegen ongedierte doe je zo

Heb je veel last van ongedierte in huis? Dan is het van belang dat je hier zo snel mogelijk stappen voor onderneemt. Ieder ongedierte kan namelijk veel hinder geven. Denk aan de planten en bloemen die beschadigen, het kapotbijten van hout in de tuin en het overbrengen van ziektes.

Voordat je de juiste hulpmiddelen bij een professional als Wezan aanschaft, moet je goed weten wat effectief is en hoe je de bestrijding uit kan voeren. In onderstaande informatie lees je daarom op welke manier je ongedierte kan bestrijden in de tuin.   

Vooraf vaststellen welk ongedierte je hebt

Voordat je met de bestrijding kan beginnen, is het van belang dat je weet met welk soort ongedierte je te maken hebt. Het vaststellen van muizen is vaak eenvoudig, omdat deze veel sporen achterlaten. Bij mollen zie je juist weer molshopen in de tuin ontwikkelen. Als je kleinere ongedierte hebt, is het echter minder eenvoudig. In dit geval zijn er andere kenmerken waar je rekening mee moet houden. Door vooraf alles goed vast te stellen, weet je zeker dat je de juiste bestrijdingsmiddelen aanschaft en de bestrijding zo goed mogelijk kan regelen voor jouw tuin.

De juiste middelen voor de bestrijding

Vanaf dat moment kan je bij een professional als Wezan bekijken welke middelen er beschikbaar zijn. Het is vooral belangrijk dat je middelen aanschaft die een lokale bestrijding geven en jouw planten niet beschadigen. Ook moeten het middelen zijn die je op ieder moment toe kan passen. Veel middelen zullen namelijk alleen effectief zijn in een bepaald seizoen. Ondanks dat het meeste ongedierte seizoensgebonden zijn, moet je soms wel rekening houden met andere jaargetijden. De specificaties van alle middelen goed doornemen is daarom een vereiste voor de aankoop van de bestrijdingsmiddelen voor jouw tuin.

Andere hulpmiddelen aanschaffen

Naast de verschillende bestrijdingsmiddelen zijn er ook andere hulpmiddelen die jou kunnen helpen bij de bestrijding. Je moet er daarom voor zorgen dat je ook deze hulpmiddelen aanschaft. Denk daarbij aan de middelen waarmee je de bestrijding uit kan voeren, maar ook middelen die helpen bij het opbergen van de bestrijdingsmiddelen. Ook deze zijn in het assortiment van een professional als Wezan terug te vinden. Je kan altijd een goede voorraad aanleggen, zodat je ook in de toekomst gelijk met de bestrijding kan beginnen. Het enige waar je dan rekening mee hoeft te houden, is de houdbaarheidsdatum.

Beginnen met bestrijden

Je kan dan daadwerkelijk met de bestrijding van ongedierte in jouw tuin beginnen. Op de verpakking staat precies omschreven welke stappen je moet doorlopen. Bekijk ook goed of je bepaalde bestrijdingsmiddelen nog moet mengen. Soms hebben de middelen immers pas effect als deze in contact zijn gekomen met water. Door de bestrijdingsmiddelen goed te verspreiden door de tuin, zie je snel de eerste resultaten. Het ongedierte komt niet meer in de buitenruimte en de bloemen en planten krijgen de gelegenheid om weer helemaal op te knappen. Jij kan weer genieten van de tuin en wat hierin bloeit. 

unieketuinen.nl