trends duurzame achtertuin

De beste trends voor jouw duurzame achtertuin

Het duurt niet lang meer of de ‘r’ is uit de maand en de lente en zomer breken aan. Je kunt weer genieten van dagenlang onkruid wieden, bloemen planten, planten watergeven, bomen snoeien en de heg knippen. Langzaam maar zeker komen er weer knoppen aan de bomen, de planten krijgen weer bloemen en het duurt niet lang meer of alles bloeit en groeit. Als je dit leest ben jij waarschijnlijk iemand met echte groene vingers. Het is tijd om je voor te bereiden op het zomerse seizoen van 2023. Natuurlijk is het goed om je eerst in te lezen in de nieuwe trends dit jaar. Je wil natuurlijk niet achterlopen met je tuin. Er zijn een aantal trends waar we ons specifiek op zullen richten en jij kunt – als je dat natuurlijk leuk vindt – die trends toepassen in je tuin.

In 2023 staat de natuur centraal

Meer dan ooit zien mensen het belang in van een groene en natuurlijke tuin. De consument koopt eigenlijk niets anders meer dan duurzame producten, producten die lang meegaan en ook nog eens op een verantwoorde manier voor het klimaat zijn gemaakt. Sommige mensen zijn bereid hun tuinstoelen weg te doen en duurzame stoelen daarvoor in de plaats te zetten, maar ook het leggen van zonnepanelen voor de verlichting in de tuin is een trend die ook in 2023 door zal zetten. Vind jij duurzaam ook zo van belang? Dan is er nog genoeg te doen dit jaar!

Dieren in de tuin

Het is steeds meer in om dieren in de tuin te hebben. Dan moet je niet alleen denken aan een insectenhotel – wat overigens heel goed is voor de natuur – maar ook bijvoorbeeld aan konijnen, kippen of ganzen. Denk bijvoorbeeld ook aan een mooi en duurzaam hondenhok met een lekkere hondenmand voor jouw trouwe viervoeter of andere hondenspullen en -spellen. Je kunt voor de beste en meest duurzame producten terecht bij jouw favoriete hondenwinkel. Bovendien kun je daar terecht voor alle andere producten die je nodig hebt voor dieren in de tuin.

Alles moet duurzaam

Laten we nog even voortborduren op het aspect van duurzaamheid. Een van de manieren om de CO2-reductie van jouw tuin te bewerkstelligen is om die oude luidruchtige benzine grasmaaier weg te doen. Koop in plaats daarvan een goede elektrische grasmaaier. Hetzelfde geldt ook voor een heggenschaar en ander gereedschap. Je kunt natuurlijk ook helemaal teruggaan naar de handzaag en de heggen knippen met een heggenschaar.

Maak goede grond van compost

Volgens vele duurzaamheidsdenkers is het verstandig om het vuil in huis te verminderen. Dat kun je nu ook doen door een composthoop te maken. Je kunt bijvoorbeeld een compost doos aanschaffen waar jij jouw oude salades, beschimmeld brood, niet opgegeten bloemkoolprakjes en oude koffiefilters in neerlegt. Binnen een aantal maanden heb je uit de composthoop weer prachtige potgrond. Ideaal en duurzaam! (Nog een tip: sluit de compostbak wel af, want ratten vinden het erg lekker om ervan te smikkelen). 

unieketuinen.nl