Vlonders in de achtertuin

Waarom zijn vlonders in de achtertuin zo populair?

De eigentijdse achtertuin is opgedeeld in een aantal facetten, wat de tuin een speelse en moderne look geeft. Zo zien we met name natuursteen tuintegels terug, gecombineerd met een vlonder ombouw en bodembedekkers als Ardenner Split. Door de tuin bodem onder te verdelen in verschillende materialen krijgt hij een levendige uitstraling en biedt hij alle gemak en comfort. Vlonders bestaan tegenwoordig vrijwel altijd uit composiet; een product wat veel voordelen met zich meebrengt ten opzichte van hardhout. Tijd dus om het composiet vlonder eens nader te bekijken.

Composiet vlonder kent riante uitstraling

Steeds meer mensen kiezen voor een modern composiet vlonderterras. Dit terras ligt iets verhoogd en zorgt dus voor een mooi diepte effect. Heeft het geregend, dan blijven er geen plassen op het terras liggen. Het composiet terras kent een riante en bovenal natuurlijke uitstraling, hiermee vormt het de perfecte match voor de achtertuin.

Wat kun je met een composiet vlonder?

Het composiet vlonder leent zich perfect voor de aanleg van een mooi terras. Plaats hem in volledige breedte direct aan de woning. Ook kun je kiezen voor een looppad naar de overkapping in de achtertuin bijvoorbeeld. Blootvoets lopen over de composiet vlonder voelt heerlijk aan je voeten; dit materiaal splintert niet en kan dus veilig belopen worden. Met een composiet vlonder kun je alle kanten uit en zelf voor een specifiek design kiezen in de tuin.

Gevelbekleding en schutting zijn te matchen

Is er een kale muur aanwezig in de tuin die een doorn in het oog is, of oogt de achterkant van jullie woning kaal en wil je deze een Scandinavische look meegeven? Bekleed hem met composiet gevelbekleding, zo ontstaat er een mooi, natuurlijk geheel in de tuin. Dit geldt ook voor de schutting. Schuttingen van composiet blijven langdurig mooi en matchen perfect met vlonder en gevelbekleding.

Wat is composiet voor materiaal?

Composiet bestaat gedeeltelijk uit hout en uit kunststof. Door een specifiek proces zijn beiden samengevoegd en vormen zo een zeer sterk geheel. Het is verkrijgbaar in diverse natuurlijke kleurschakeringen. Composiet wordt niet alleen gebruikt voor de aanleg van schutting en terras, maar kan ook nog eens dienen als gevelbekleding, het totaalconcept is verkrijgbaar bij WoodComposiet.

Wat zijn de voordelen van composiet?

Composiet kent vele aantrekkelijke voordelen. Een daarvan is de lange levensduur. Leg je een vlonderterras aan van composiet, dan heb je hier tientallen jaren geen omkijken meer naar. Dit product blijft eindeloos lang mooi en raakt niet aangetast door weersomstandigheden.

Overige voordelen van composiet:

  • Zoals gezegd: de zeer lange levensduur
  • Composiet heeft geen onderhoud nodig. Schoonmaken op zijn tijd volstaat.
  • Raakt niet aangetast door weersinvloeden, trekt niet krom, krimpt niet.
  • Composiet is een duurzaam verkregen product
  • Bestand tegen insecten, verrotting en vocht
  • Splintert niet, er kan met blote voeten over gelopen worden

Composiet panelen zijn een ideaal en veelzijdig product voor de tuin, met een moderne, natuurlijke touch; geweldig om je tuin een volledige make-over te geven!

unieketuinen.nl