Unieke overkapping

Jouw overkapping een unieke uitstraling geven met deze tips

Een overkapping is van zichzelf al een echte eyecatcher in de tuin. Toch kan het zijn dat je je overkapping nét een iets andere uitstraling wil geven dan wat anderen hebben. Hoe jij een unieke twist aan jouw overkapping geeft, vertellen we je hieronder in de tips.

Tip 1. Verrijk de overkapping met een zonwering

Een overkapping biedt je een heerlijke plek om het hele jaar door te kunnen genieten van de tuin. Of het nou regent, waait of als de zon schijnt: je kunt er altijd zitten. Toch kan het zijn dat de overkapping in de zomer toch op den duur een warm plekje wordt. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een glazen overkapping of een serre, kan de zon ervoor zorgen dat de temperatuur aardig oploopt. 

In dat geval kun je jouw overkapping verrijken met een zonwering. Een zonwering overkapping zorgt ervoor dat jij zelf de lichtinval kan bepalen: helemaal dicht voor een koel plekje, of volledig of deels open zodat je toch wat zonnestralen kan meepakken. Bovendien geeft zo’n zonwering een unieke uitstraling, want je kunt de zonwering helemaal zelf naar wens laten maken. Ook voor de serre is zo’n zonwering beschikbaar, waarbij de zonwering aan de binnenkant wordt bevestigd. Handig, want zo houd je de zonwering ook nog eens vrij van vuil. Dit type zonwering kun je vinden wanneer je zoekt op ‘serre zonwering’.

Tip 2. Geef de overkapping een likje verf

Een overkapping kun je natuurlijk helemaal naar jouw eigen smaak vormen. Zo kun je bijvoorbeeld jouw overkapping ook een likje verf geven. Verf de houten balken bijvoorbeeld in een lichte kleur voor een Ibiza-sfeertje, of juist in een donkere kleur voor de wat stoerdere look. Deze kleur kun je ook laten terugkomen in de binnenkant, bijvoorbeeld aan de planken op de wand. Je kunt er ook voor kiezen om dezelfde kleur als binnen te gebruiken, waardoor je de tuin bij de woning betrekt.

Tip 3. Denk goed na over de indeling en inrichting

Wanneer de overkapping staat, kun je nadenken over de indeling en de inrichting ervan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een echte lounge-overkapping, waarbij je kiest voor een chillbank. Ook kun je natuurlijk meerdere zithoekjes creëren zodat je op meerdere hoogtes kunt zitten. Bovendien is het ook belangrijk om aandacht te schenken aan de accessoires, want accessoires kunnen de overkapping afmaken. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen, verlichting en planten. Ook kussentjes en dekentjes zorgen voor extra sfeer in de overkapping.

unieketuinen.nl