glazen terrasoverkapping

Voor- en nadelen van een glazen terrasoverkapping

Tegenwoordig besteden we alsmaar meer aandacht aan onze buitenruimte. Het vormt een waar onderdeel van het interieur en daarmee van ons woonplezier. Om het hele jaar door buiten te kunnen genieten, wordt steeds vaker gekozen voor het plaatsen van een glazen terrasoverkapping. In dit artikel lees je wat zo’n overkapping precies te bieden heeft!

Wat is een glazen terrasoverkapping?

Met een glazen terrasoverkapping wordt gedoeld op een (gedeeltelijk) glazen constructie die een deel van de tuin overdekt. Terrasoverkappingen zijn er in allerlei uitvoeringen, waarvan de glazen terrasoverkapping het meest wordt toegepast. Ook hiermee kun je veel kanten op. Zo kun je kiezen voor een afdakconstructie met glazen dakbedekking, maar ook voor een volledige glazen tuinkamer die volledig af te sluiten is.

Voordelen van een glazen terrasoverkapping

  1. Lichtinval: Een glazen terrasoverkapping betekent dat er van alle kanten licht in kan vallen. Doordat het licht via het glas binnenkomt, zul je er altijd comfortabel warm kunnen vertoeven. Met een glazen overkapping aan huis verlies je bovendien ook geen lichtinval in de woning.
  2. Duurzaam: Glas is een bijzonder sterk materiaal, waarvan de kwaliteit niet achteruit gaat door (vries)kou, warmte, wind of regen. Het is een hoogwaardig materiaal, dat nauwelijks slijt en daardoor jarenlang meegaat.
  3. Onderhoudsarm: Glas is een glad materiaal dat weinig vuil aantrekt en eenvoudig schoon te maken is. Het hoeft niet onderhouden te worden om de kwaliteit te waarborgen. Schoonmaken doe je enkel voor het zicht.
  4. Uitstraling: Een glazen terrasoverkapping is stijlvol, tijdloos en sluit eenvoudig aan op iedere woonstijl.

Nadelen van een glazen terrasoverkapping

  1. Gewicht: Een glazen terrasoverkapping is behoorlijk zwaar. Dit betekent dat niet iedere gevel het gewicht ervan kan dragen en dat deze overkapping vaak op een fundering gebouwd dient te worden.
  2. Prijs: Dit betekent dan ook dat een glazen terrasoverkapping prijzig is. Het is een flinke investering die niet voor iedereen mogelijk is.
  3. Temperatuur: De temperatuur onder het glas kan flink oplopen. Met name in het geval van een tuinkamer. Het is noodzakelijk om de glazen terrasoverkapping te kunnen doorluchten of uit te rusten met een airconditioning of luchtcirculatiesysteem.
unieketuinen.nl