maatwerk overkapping

Creëer een unieke tuin met een maatwerk overkapping

Een tuin is de ideale plek om te genieten van de rust, of juist te genieten met vrienden en familie om je heen. Het is dan ook voor veel mensen belangrijk om van de tuin een unieke plek te creëren. Wil jij ook een unieke twist geven aan jouw tuin? Hieronder lees je hoe je dat kunt verwezenlijken.

Kies voor een maatwerk overkapping

Geen een tuin is hetzelfde. Iedere tuin heeft zo zijn eigen indeling, formaat en stijl. Een standaard overkapping past daarom vaak niet, vooral niet als je een unieke tuin wil creëren. Gelukkig kun je wel kiezen voor een douglas overkapping met schuur volledig naar eigen wens: dankzij dit concept wordt de overkapping voor jou op maat gemaakt, zodat de overkapping perfect past in jouw tuin. Bovendien creëer je met een maatwerk overkapping natuurlijk ook een unieke overkapping: niemand zal dezelfde hebben.

Draag ook zelf je steentje bij aan de tuin

Voor de echte klusser is het leuk om zelf de handen uit de mouwen te steken. Doe de tuinhandschoenen aan en ontdek of jij groene vingers hebt, en verricht ook zelf wat werk in de tuin. Met eigen ideeën en ontwerpen krijg je pas écht een unieke tuin, die je ook kunt doorvoeren in de overkapping. Je kunt de overkapping namelijk volledig zelf samenstellen. Vervolgens kun je deze ook zelf plaatsen. De overkapping wordt namelijk geleverd als bouwpakket. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je natuurlijk hulp inschakelen van Woodmate.

Overkapping gezellig inrichten

Als eenmaal de overkapping staat is het hoogtijd om na te denken over de aankleding van de overkapping. Om de overkapping te kunnen benutten als een tweede woonplek, kun je binnen naar buiten halen. Dit kun je doen door dezelfde interieurstijl naar buiten door te trekken. Denk daarbij aan tuinmeubels voor onder de overkapping in dezelfde stijl, zoals een loungebank of een tafel waaraan je gezellig kunt dineren. Bovendien mogen accessoires niet ontbreken die volledig aansluiten bij de interieurstijl. Zo kun je de accessoires van binnen ook eens een keer omruilen voor de accessoires van buiten – zo verveelt de tuin nooit.

Denk aan verlichting

Een tuin is past echt af als er is gedacht aan verlichting. Tuinverlichting is allereerst praktisch, maar staat ook nog eens sfeervol. Denk bijvoorbeeld aan spots in een overstek van de overkapping, of spots die de palen van de overkapping verlichten. Ook spots in de border zorgen voor een romantisch sfeertje, waardoor de planten van onder verlicht worden. Dit zijn subtiele manieren om de tuin minder donker te maken.

unieketuinen.nl