Huis verkopen? Ruim ook je tuin op.

Tips voor de tuin wanneer je je huis wilt verkopen

Als je hebt besloten om je huis te verkopen, dan komt er een spannende tijd aan. Je zult merken dat er zakelijk en administratief veel geregeld moet worden. Daarnaast is een huis verkopen ook een emotioneel moment. We zijn toch aan de plekken verbonden waar we gewoond hebben. Voordat je ook maar iets onderneemt is het van belang om het huis op orde te krijgen. Door een paar kleine aanpassingen te doen, kun je een huis aantrekkelijker maken voor een potentiële koper. Hierbij is de uitstraling van de tuin ook van groot belang. Er zijn veel kopers die voor een huis met een tuin kiezen. Door orde te scheppen in een tuin en te investeren in de uitstraling ervan kun je kopers overtuigen om jouw huis te kopen. Ben jij benieuwd hoe je dit zo snel mogelijk kunt realiseren? Lees dan snel verder. In deze blog hebben we namelijk een paar tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen wanneer je een huis dat beschikt over een tuin wilt verkopen.

Ruim de tuin op

Om een fijne sfeer in de tuin te kunnen creëren is het ten eerste van belang om de tuin op te ruimen. Gooi weg wat er weggegooid worden kan. Dit scheelt natuurlijk ook weer tijdens het verhuizen! We raden je aan om te gaan voor een rustige uitstraling met weinig poespas. Natuurlijk kun je de tuin wat decoreren om het aantrekkelijker te maken. Over het algemeen scoort een vrij neutrale tuin echter het beste. Zo geef je de nieuwe kopers alle ruimte om de tuin naar eigen inzicht in te delen. De tuin zal in dit geval de meeste mensen aanspreken. Mocht je tuin bijvoorbeeld helemaal vol staan met attributen, dan kan dit mensen die deze attributen niet mooi vinden behoorlijk afschrikken. 

Verzorg de planten

Nadat je hebt opgeruimd raden we je aan om de beplanting ook eens onder de loep te nemen. Wanneer planten goed onderhouden zijn bevordert dit de uitstraling van een tuin. Ga aan de slag met een snoeischaar en knip alle dorre bladeren en bloemen weg. Dit zal al een groot verschil maken. Heb je last van onkruid in de tuin? Dit is voor veel mensen een storende factor, daarom raden we je ook aan om dit weg te halen. Het is een vervelend klusje, maar het is de investering van tijd meer dan waard! Voor hetzelfde geldt zal iemand namelijk wél overgaan tot de aanschaf van jouw woning omdat er geen onkruid in de tuin zichtbaar is. Deze investering van tijd zal zich in dit geval heel snel terugbetalen.

Grote schoonmaak

Nadat alles op orde is, raden we je aan om aan de slag te gaan met een sopje. Dit hoeft niet lang te duren. Het belangrijkste is dat je alle meubels, potten en andere spullen die in de tuin staat even afneemt. Dit zal de woning er als geheel een stuk mooier uit laten zien. Het oog van de potentiële koper wilt immers ook wat. Een onverzorgd huis zal er dan ook voor zorgen dat men zich zorgen zal maken om andere factoren binnen de woning. “Als er al stof op de grond ligt, hoe erg zal het dan wel niet gesteld zijn met de riolering of de afzuiging?”. 

Weet je niet zeker wat precies onderhanden genomen moet worden om een huis beter te laten verkopen? Dan kun je terecht bij een makelaar bij jou in de buurt. Woon je bijvoorbeeld in Zaandam? Dan kun je contact opnemen met een makelaar Zaandam die een professionele blik kan geven op alles wat nodig is om een huis goed te verkopen. Na het advies van ons en het advies van de makelaar zal het huis er zo goed mogelijk op staan voor de verkoop. Wanneer al deze factoren dan ook in ogenschouw genomen worden kunnen we je bijna garanderen dat de woning eerder verkocht wordt dan wanneer dit niet het geval is!

unieketuinen.nl