zitzakken

De zitzak voor buiten, een feestje in je tuin

Heb je een leuk tuinfeestje, een gezellige borrel met wat vrienden of wil je gewoon lekker relaxen in je eigen tuin? Een zitzak is hiervoor een heel geschikt meubel. Het creëert meteen een heerlijk ontspannen sfeertje, wat jouw feestje al snel tot een succes maakt. Maar natuurlijk wil je liever niet je mooie suède zitzak uit je woonkamer halen.

Want dan staat hij binnen no-time bij het oud vuil. Gelukkig is de populariteit sterk toegenomen en zijn er ontelbare varianten ontworpen. Zo ook speciale zitzak buiten modellen, ook wel outdoor zitzakken genoemd. Ze zien er vaak stylish en robuust uit en zijn ontzettend vriendelijk in onderhoud. Het staat hartstikke leuk in je tuin en het zit veel comfortabeler dan een traditionele tuinset. Als je dan eindelijk besluit er eentje, of een hele set te kopen, dan is het natuurlijk wel handig om te weten waar je op moet letten.

Waterafstotende zitzak

In Nederland kunnen we niet bepaald van droge zomers spreken, daarom is het belangrijk om te kijken of je zitzak waterbestendig is. Want als dit niet het geval is ben je iedere avond aan het slepen, en daar zit niemand op de wachten. Let erop dat de zitzak geïmpregneerd is, of van een materiaal is gemaakt wat waterafstotend werkt. Zo kun je je zitzak in weer en wind lekker buiten laten staan. Polyester, imitatieleer en linnen zijn materialen die het goed doen. Acryl of acrylic dralon is eveneens een weerbestendig materiaal, echter wordt wel geadviseerd om je zitzak binnen te zetten bij stevige regenval.

Hufterproof

Kijk bij aanschaf of je zitzak hufterproof is, dat wil zeggen of je zitzak gemaakt is van stevig en robuust materiaal. Zo hoef je je geen zorgen te maken wanneer die oom met enig overgewicht zich lekker in je zitzak laat ploffen. No-fade materiaal is een goed voorbeeld van zo’n hufterproof materiaal. Naast dat het water- en zonbestendig is, is het scheurvrij. Je kunt dus met een gerust hart iedereen in je zitzak laten ploffen.

Onderhoud zitzakken

Sommige zitzakken zijn voorzien van een hoes die je eraf kunt halen en in de wasmachine kunt gooien. Heel handig natuurlijk. Het is dan wel goed om bij je leverancier na te gaan hoe het zit met impregneren. Sommige materialen zijn namelijk geïmpregneerd en dienen soms na enige tijd opnieuw behandeld te worden. Hiervoor zijn tegenwoordig hele handige producten die je zelf kunt gebruiken. Zitzakken zonder hoes kunnen vaak met een vochtige doek worden afgenomen, dat bespaart je weer veel tijd.

Binnenvulling

De meeste vullingen van een buiten zitzak zijn gemaakt van EPS-parels. Dit zijn kleine pareltjes gemaakt op basis van olie en neemt dus geen water op. Na een Nederlandse regenbui droogt de zitzak dus gewoon op.

unieketuinen.nl