outdoor meubels

Wat te overwegen bij het kopen van outdoor meubels

Met de zomer voor de deur is het tijd om de achtertuin klaar te maken voor buitenplezier. Of je nu een feestje geeft of gewoon van plan bent om te chillen en vrienden te ontvangen voor een drankje, je hebt het perfecte buitenmeubilair nodig om van de achtertuin een ontspannende oase te maken.

Als je het budget hebt voor gloednieuw buitenmeubilair, zijn er genoeg opties die niet duur zijn. Als je echter op zoek bent naar iets betaalbaarders en milieuvriendelijkers, dan zijn gebruikte buitenmeubelen een goede optie. Gebruikt buitenmeubilair is een goedkope manier om de tuin te moderniseren zonder dat het je al te veel geld kost. Maar voordat je op jacht gaat naar buitenmeubilair, moet je eerst een paar dingen overwegen:

Comfort

Wanneer je tuinmeubelen koopt, moet comfort de hoogste prioriteit zijn. Wanneer je in de tuin bent, zal je veel tijd doorbrengen op deze meubels. Het laatste wat je wil is dat je daarbij je oncomfortabel voelt. In de meeste gevallen is buitenmeubilair duurder dan binnenmeubilair. De belangrijkste reden hiervoor is dat buitenmeubilair steviger en duurzamer moet zijn dan binnenmeubilair. Buitenmeubilair wordt blootgesteld aan veel elementen, zoals regen, zon en extreme temperaturen. Daarom moet je ervoor zorgen dat het buitenmeubilair dat je koopt, gemaakt is van een stevige en duurzame stof.

Stijl

Iets anders waar je rekening mee moet houden bij het kopen van buitenmeubilair is de stijl. 

Naast comfort is dit een van de belangrijkste zaken, je wilt namelijk liever ergens zitten waar je het mooi vind dan ergens wat totaal niet bij je smaak past. Dus kijk goed naar wat bij je tuin en stijl van het huis past wanneer je buitenmeubels zoekt. 

Tips om het buitenmeubilair in goede staat te houden

Buitenmeubilair moet zoals al gezegd is allerlei elementen trotseren, dus een beetje bescherming is zeker nodig. Voor je loungeset is het dus een goed idee om een bankhoes aan te schaffen die je erover heen kan doen om je set tegen regen en UV te beschermen. Verder is het belangrijk om het meubilair schoon te maken op zijn tijd. Zo hou je het fris en gaat het minder snel rotten of stuk.  

Hoe koop je gebruikte buitenmeubelen?

Bij het zoeken naar buitenmeubelen moet je ook letten op comfort en stijl. Zoek dus iets wat bij je stijl past en veel moeilijker is het niet. Als je een loungeset wil kopen kan je gewoon eentje kiezen die in je stijl past, en zelfs als deze zijn beste tijd heeft gehad kun je hem pimpen door bankhoezen te gebruiken. Een goed alternatief dus.

unieketuinen.nl