tuin opknappen

Je tuin opknappen doe je zo

Ah, de tuin! Een heerlijke plek. Dit weet je natuurlijk, anders zou je je niet begeven op deze blog. Gelukkig ben je hier ook om te leren, om nog meer te weten te komen over het maken van een prachtige, unieke tuin. Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres. Maar goed, genoeg verteld over hetgeen wat je al weet. We gaan je kennis laten vergaren waar je nog niet over beschikt. Hoe we dit doen? Door je te vertellen over hoe je je tuin écht opknapt. Hoe jij ervoor zorgt dat je écht een tuin krijgt die een ‘wauw-gevoel’ oproept. Dat is precies wat we gaan bespreken in deze blog en we hopen dan ook dat je hier met volle aandacht aan begint. De ene optie is misschien wat meer voor de hand liggend dan de ander, maar één ding is zeker; ze brengen enorme verandering in je tuin. Want je tuin is natuurlijk net zo goed onderdeel van je huis als je huis zelf; dat moet je niet vergeten. Dus, een thuis creëren begint óók bij je tuin!

Tuinbeelden

De eerste optie die we graag met je willen bespreken is die van tuinbeelden. Deze optie geeft je tuin enorm veel persoonlijkheid en echt iets unieks. Waarom? Omdat je hier met één, vrij simpel en klein object je tuin al enorm uniek kunt maken. Je geeft een hele eigen twist aan je tuin op een eigenaardig wijze. Dit hoeft helemaal niet veel te kosten. Exclusieve, bronzen beelden die je tuin en daarmee je hele leefomgeving veranderen zijn vrij betaalbaar. Je kunt er ook voor kiezen om een tuinbeeld op maat te laten maken en helemaal naar wens te krijgen. Dit kost je weliswaar iets meer, maar desondanks is het een relatief goedkope manier om een hele andere uitstraling naar je tuin te brengen. In samenwerking met een kunstenaar krijg je dan al helemaal iets unieks.

Grasmat

De droom van iedere man; de mooiste grasmat van de buurt. Dit gaat misschien niet voor iedere man op, maar wel voor veel. Dat is ook helemaal niet gek. Waarom niet? Omdat een mooie, egale, korte, groene grasmat enorm veel doet voor je tuin. Het geeft structuur, leven en nog veel meer. Ga voor een grasmat in een mooie, bijzondere vorm die aansluit bij de rest van de tuin. Op deze manier maak je al helemaal een indruk op de gasten die in je tuin komen. Vierkant en strak is uit de mode, ga voor een kronkelpad van gras of voor een andere vorm.

Verlichting

Oké, deze vorm van je tuin opknappen geeft misschien niet veel persoonlijkheid of een unieke twist, maar het geeft wel veel sfeer. Hoe dan? Doordat je de mooie aspecten van je huis en je tuin enorm mooi kunt belichten. Die ene boom die je tuin zoveel sfeer geeft? Plaats er een spotje onder. Een mooie gevel op je huis? Hang een spotje in de nok. Op deze manier kun je heel goedkoop en snel iets voor je huis doen én je tuin; twee vliegen in één klap. Hoe fijn is dat?

unieketuinen.nl