ledstrips voor buiten

Hoe kies je de beste ledstrips voor buiten?

Met ledstrips kun je daadwerkelijk alle kanten op. Het is een hele makkelijke manier om direct sfeer te creëren in huis. Het is zelfs mogelijk om ook buiten ledstrips te plaatsen. In omgevingen waar de ledstrips in aanraking kunnen komen met water is het wel belangrijk om de juiste waterdichte ledstrips aan te schaffen of gebruik te maken van een led strip profiel. Deze kun je zonder enig probleem buiten plaatsen zonder dat ze beschadigen. Welke ledstrips gebruik je in welke situatie? Dat lees je hier!

Let op de verschillende waardes

Wanneer je ledstrips koopt, zul je zien dat deze verschillende waardes kunnen hebben. Deze worden aangegeven met de letters IP en een getal. Deze waarde geeft aan hoe goed de ledstrip tegen water en stof kan. Dit is dus erg belangrijk om te weten als je de ledverlichting buiten wilt gaan gebruiken. Er kan grofweg onderscheid gemaakt worden tussen vier categorieën. De IP20 ledstrips hebben geen beschermlaag en zijn dus alleen geschikt voor binnen. IP65 ledstrips zijn spatwaterdicht en kunnen in sommige situaties buiten gebruikt worden. De IP67 en IP68 ledstrips zijn waterdicht.

Welke ledstrips zijn geschikt voor buiten?

De IP20 ledstrips kunnen niet buiten gebruikt worden. De IP65 kunnen wel tegen een druppeltje regen, maar kunnen niet tegen te veel water. Wanneer je ledverlichting onder een overkapping of in een tuinhuis wilt plaatsen, zijn deze soort ledstrips dus wel geschikt. De IP67 en IP68 kunnen overal buiten geplaatst worden. Deze kunnen goed tegen water en dus ook tegen regen. Je weet met deze ledstrips zeker dat ze niet zullen beschadigen en dat ze lang meegaan.

Ledstrips voor onderwater

Je kunt bepaalde ledstrips ook onderwater gebruiken, bijvoorbeeld in een aquarium of vijver. Met de verschillende kleuren van de ledlampen creëer je de illusie dat het water gekleurd is. Wanneer je ledverlichting volledig wilt onderdompelen in water, moet je de IP68 ledstrips hebben. Dit zijn de enige ledstrips die een langere tijd onderwater gebruikt kunnen worden.

Wat te doen met ledverlichting buiten?

Je kunt ledstrips op veel verschillende manieren buiten plaatsen. Wanneer je een balkon hebt kun je deze bijvoorbeeld langs de rand plaatsen. Heb je een afdakje buiten? Plaats de strips dan aan het plafond of aan de rand waardoor je een gezellige sfeer creëert. Wil je de kleuren of de sterkte van het licht kunnen aanpassen? Kies dan voor RGB ledstrips met een dimmer. Deze ledstrips kun je in alle kleuren veranderen. Vind je de look van de losse ledlampjes niet mooi en wil je een egale balk met licht? Koop dan een led strip profiel om gemakkelijk ledstrips in te verwerken. Deze verlichting geeft een chique uitstraling aan je tuin.

unieketuinen.nl