Intex zwembaden

Hoe past een Intex zwembad bij jouw tuin design?

Om een zwembad in je algehele tuin design toe te passen moet je met verschillende aspecten rekening houden. Dit zijn onder andere de grootte van je zwembad, het totale uitzicht wat je wilt hebben over je tuin en de plek van het zwembad. Je wilt vooral kunnen genieten van het totale plaatje waar je zwembad niet overheersend is en de sfeer van de uitstraling van je tuin niet wordt verpest. Zwembadgigant legt je hier uit wat je opties zijn.

Een Intex zwembad in de tuin

Zwembaden komen in verschillende soorten en maten en je wilt natuurlijk dat een zwembad voldoet aan al jouw wensen aangezien het best een aardige investering kan zijn. Voor veel huiseigenaren vandaag de dag biedt Intex verschillende soorten zwembaden die betaalbaar zijn maar ook zeker kwalitatief zwemplezier garandeert.

De tijden van een kinder opblaasbadje als enige keuze naast een dure ingegraven zwembad zijn voorbij. Met de komst van bovengrondse opzetzwembaden en enorme opblaaszwembaden biedt Intex een variëteit aan keuze. Maar het zijn vooral de eigenschappen van elke soort zwembad dat bepaald of de sfeer in je tuin niet wordt overheerst door de aanwezigheid ervan.

Mogelijke tuin design met een Intex zwembad

Hier zijn een aantal tips van Zwembadgigant over hoe een Intex zwembad het beste in je tuinontwerp kan passen.

Verhouding omvang zwembad en omvang tuin

Een groot zwembad hebben is natuurlijk fantastisch! Maar als je tuin klein is dan moet je wel kiezen voor een zwembad grootte dat in verhouding staat tot de afmetingen van de tuin. De keuze hier is dus simpel, neem geen te grote zwembad. Tenzij je alle ruimte hebt uiteraard.

Het wordt een sta in de weg waardoor je geen ruimte overhoudt voor een fijne uitzicht over je tuin en bewegingsmogelijkheid in de tuin.

Je wilt een zo natuurlijk mogelijk uitstraling hebben

Bovengrondse zwembaden zien er niet natuurlijk uit, vooral de kleur van het canvas of de metalen frames van het zwembaden kunnen de atmosfeer tegenwerken.

Hierbij kun je ervoor kiezen om het zwembad te omringen met een plavonder. Hierbij krijg je een natuurlijke houten installatie waar je zwembad in weg is gewerkt plus je maakt een rustieke sfeer in je tuin door het houten materiaal.

Je wilt van het uitzicht genieten

Een tuin mag er zeker zijn als compleet plaatje, je wilt naar je tuin kunnen kijken zodat niets van al het moois aan jouw ogen ontsnapt. Wat je dus niet wilt is een enorm hoog fel blauw gekleurd bak water wat het uitzicht bederft.

Dan kun je kiezen voor een minder hoog bovengrondse zwembad. Dit is te bereiken met de opblaas zwembaden van Intex. De hoogte van de wand hoeft bij opblaaszwembaden niet zo hoog te zijn waarbij je al een opblaaszwembad van formaat hebben met een hoogte van 60 centimeter, daar waar opzetzwembaden minstens 100 centimeter hoog zijn.

Een andere mogelijkheid is om het zwembad buiten het centrale punt van de tuin te plaatsen. Hiermee kun je een zwembad plaatsen in een hoek of om het hoekje zodat deze zoveel mogelijk aan het centrale zicht van de tuin wordt onttrokken.

Zwembad accessoires en leidingen niet open en bloot op de grond hebben

Een opzetzwembad of opblaas zwembad van Intex kunnen groot zijn, en hoe groter hoe meer accessoires ze nodig hebben aan watertoevoer, filtering en waterbehandeling. Dit zorgt voor veel aanhangsels aan het zwembad.

De manier om dit op te lossen is door te kiezen voor een Prism Frame zwembad waarbij deze filter en waterbehandeling accessoires in het zwembad zelf zijn weggewerkt. Tevens kun je voor de afvoer en toevoer leidingen kiezen om deze in een geul in de grond weg te werken.

Maar als er al voor hebt gekozen om het zwembad buiten het zicht te plaatsen dan zullen de aanhangende accessoires ook daar worden geplaatst en niet in de weg liggen. Hiervoor hoef je ook geen aparte keuzes te maken voor het wegwerken ervan.

De herrie van de zwembadpomp

Naast visuele overlast is er ook geluidshinder van de zwembadpomp. Vooral bij de grote formaten van Intex zwembaden is een zwembadpomp nodig om de grote hoeveelheden water te verwerken. Het geluid dat deze pompen produceren kan hinderlijk zijn.

Daarom staan deze pompen altijd uit het zicht, wat ook het beste werkt. Maar ze worden wel weer uitgerust met lange leidingen wanneer het zwembad een veel prominentere plaats inneemt in de tuin. Hierbij kun je er altijd voor kiezen het zwembad dichter bij de pomp te plaatsen.

unieketuinen.nl