De 7 leukste speeltoestellen voor in je tuin

De 7 leukste speeltoestellen voor in je tuin

​Er zijn een hele berg speeltoestellen op de markt. Maar welke is geschikt voor jouw tuin en past bij de leeftijd van je kinderen? We nemen de bekendste merken speeltoestellen onder de loep.

Speeltoestellen zijn er in allerlei maten en vormen. Om goed te kunnen vergelijken hebben we het in dit artikel over toestellen met een speeltoren, glijbaan, mogelijkheid tot aanbouwschommel en eventueel zandbak.

Hier zijn ze dan, de zeven leukste en veiligste speeltoestellen:

  • Wickey – talloze variaties speeltoestellen met veel opties
  • Fatmoose – speeltoestellen in knallende kleurcombinaties
  • Jungle Gym – ontwerp je eigen speeltoestel
  • Kettler – met kenmerkende groene, gele en oranje kleuren
  • Exit – leuke speelse en strakke designs
  • Axi – blikvanger in je tuin
  • SwingKing – uitgebreide keuze houten speeltoestellen

wickey speeltoestelWickey speeltoestel

Een van de bekendste merken is Wickey. Wickey heeft speeltoestellen vanaf ongeveer 200 euro tot complete alles-erop-en-eraan speelhuizen van wel 5000 euro. Ze hebben talloze variaties, speeltoestellen met glijbaan, een klimtoestel met schommel en glijbaan, met een wiebelbrug, met touwladders of klimwanden.

Een pluspunt van Wickey is dat ze vele aanbouwmodules hebben. Je kunt je speelhuis dus altijd uitbreiden met een extra module, zoals bijvoorbeeld een klimwand of een klimnet.

Door de vele varianten zijn ze geschikt voor zowel de kleine tuin als de grotere tuinen.

Geschikt voor  kinderen van drie tot veertien

De speeltoestellen van Wickey zijn geschikt voor kinderen van drie tot veertien jaar. Ze hebben drie series:

  • Tiny serie, voor kinderen van drie tot vijf jaar. Deze serie heeft een platformhoogte van 90 centimeter, waardoor ze geschikt zijn voor kleinere kinderen.
  • Flyer serie, voor kinderen van drie tot tien jaar. De Flyer serie heeft een platform hoogte van 120 centimeter.
  • Smart serie, voor kinderen van drie tot veertien jaar. De Smart serie is de hoogste variant met een platformhoogte vanaf 150 centimeter.

In elkaar zetten Wickey speeltoestel

Je kunt het speeltoestel snel en veilig online bestellen op de webshop van Wickey. De levertijd is drie tot vijf werkdagen. Het speeltoestel mag je daarna zelf in elkaar zetten met behulp van een uitgebreide bouwhandleiding.  Je hoeft geen professioneel vakman of –vrouw te zijn om deze huisjes in elkaar te zetten. Wel adviseren ze om het met twee personen te doen. Wel zo handig en gezellig.

Let op: Wickey adviseert om grondankers te gebruiken bij het plaatsen van je speeltoestel. Deze worden niet meegeleverd met je speeltoestel, omdat ze afhankelijk zijn van de bodem waar je het speeltoestel op plaatst. Vergeet dus niet deze mee te bestellen. Zonder deze ankers kan het zijn dat je geen garantie op je speelhuis krijgt! Controleer dit dus goed.

Materiaal Wickey speeltoestel

De Wickey speeltoestellen worden in Duitsland gemaakt en zijn onderworpen aan intensieve kwaliteits- en veiligheidstesten. De toestellen worden gemaakt van onder druk geïmpregneerd robuust hout en is van hoge kwaliteit en extreem weersbestendig. De schommels, glijbanen en daken kun je in diverse kleuren bestellen.

Accessoires Wickey

Wickey heeft een uitgebreid assortiment accessoires, van nestschommels tot spiraalglijbanen en van veerdieren tot kabelbaan.

Garantie Tien jaar op alle houten onderdelen en twee jaar op andere onderdelen
Bezorging Gratis bezorging binnen drie tot vijf werkdagen
Veiligheid Gemaakt met degelijke materialen en intensief getest
Prijs Varieert van 200 tot 5000 euro
Verkrijgbaar bij het complete assortiment vind je op wickey.nl
fatmoose speeltoestel

Fatmoose speeltoestel

Fatmoose heeft speeltoestellen in knallende kleurcombinaties naar eigen keuze. De klim- en speeltorens zijn van hoogstaande kwaliteit en hebben een mooi design. De prijs van Fatmoose speeltoestellen varieert van 350 euro tot 2400 euro. Ook Fatmoose heeft veel verschillende opties, zoals een speeltoestel met klimtoren en glijbaan, een dubbele schommel, een toren met een geheime ingang, een stoer fort, klimwanden, zandbak, wiebelbrug en zelfs een basketbalnet.

Deze speeltoestellen zijn geschikt voor de middelgrote tot grote tuin.

Geschikt voor  kinderen boven de drie jaar

De speeltoestellen van Fatmoose zijn geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Je kunt natuurlijk wel een speciale babyschommel ophangen, zodat je het speeltoestel ook voor de kleinere heren en dames kunt gebruiken.

In elkaar zetten Fatmoose speeltoestel

Je kunt het speeltoestel snel en veilig online bestellen op de webshop van Fatmoose. De levertijd is vier tot acht werkdagen. Het speeltoestel mag je daarna zelf in elkaar zetten met behulp van een uitgebreide bouwhandleiding. Op de website vind je al direct wat montage tips en er wordt goed uitgelegd welke ankers je kunt gebruiken om je speeltoestel veilig in de grond te verankeren.

Materiaal Fatmoose speeltoestel

De speeltoestellen van Fatmoose worden gemaakt met makkelijk te onderhouden, geïmpregneerd massief hout en worden getest op kwaliteit en veilighheid. Fatmoose geeft tien jaar garantie op alle houten elementen.

Accessoires Fatmoose

Fatmoose heeft een uitgebreid assortiment accessoires, van rubberen tegels tot extra klimstenen en van speeltelefoon tot piratenstuur.

Garantie Tien jaar op alle houten onderdelen
Bezorging Gratis bezorging binnen vier tot acht werkdagen
Veiligheid Gemaakt met degelijke materialen en intensief getest op kwaliteit en veiligheid
Prijs Varieert van 350 tot 2400 euro
Verkrijgbaar bij het complete assortiment vind je op fatmoose.nl

Jungle Gym speeltoestel

Jungle Gym speeltoestelJungle Gym heeft een breed assortiment speeltoestellen en speelparadijzen. De prijs van de speeltoestellen varieert van 500 euro tot ongeveer 1600 euro. De speelparadijzen zijn iets duurder met een prijs range van 2300 euro tot 3700 euro. Ook bij Jungle Gym hebben ze zeer veel opties; glijbanen, schommels, klimwanden, speeltorens, klimnetten, touwladder, enzovoorts.

Je kunt bij Jungle Gym ook zelf je speeltoestel ontwerpen. Op de website van junglegym.nl hebben ze een handige tool om je eigen ontwerp te maken.

Deze speeltoestellen zijn geschikt voor de middelgrote tot grote tuin.

Geschikt voor  kinderen boven de twee jaar

De speeltoestellen van Jungle Gym zijn geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Ze geven op de website ook aan met hoeveel kinderen je tegelijkertijd kan spelen op het geselecteerde klimtoestel. Handig.

In elkaar zetten Jungle Gym speeltoestel

Jungle Gym speeltoestellen zijn makkelijk zelf in elkaar te zetten met de bijgeleverde stap-voor-stap handleiding. Per speeltoestel staat aangegeven hoelang je over de montage doet, en met hoeveel personen je dit het beste kunt doen. Je krijgt, naast het bouwmateriaal, ook montagebeugels, schroefbitjes en boortjes, meethulpstukken, schroeven en bouten. Alleen de ankers voor de juiste verankering zitten er niet bij, deze moet je er apart bijbestellen.

Je kunt je Jungle Gym, voor een meerprijs uiteraard, ook laten monteren.

Materiaal Jungle Gym speeltoestel

De Jungle Gym wordt gemaakt met hout. Je kunt kiezen uit Premium Douglas hout of Standaard Grenen/Vuren. Daarnaast zijn de speeltoestellen voorzien van veel veiligheidsfeatures zoals zachte foam pads bij in- en uitgangen, handgrepen met anti-slip en roestbestendige stalen constructiebeugels voor optimale stevigheid.

Accessoires Jungle Gym

Jungle Gym heeft een uitgebreid assortiment accessoires, van een glijbaan met wateraansluiting tot afwerkdoppen en van stootkussentjes tot een telescoop.

Garantie Tien jaar op alle houten onderdelen. Let op; deze garantie is niet overdraagbaar, dus alleen geldig voor de eerste koper
Bezorging Gratis bezorging binnen zeven tot tien werkdagen
Veiligheid Getest op veiligheid en kwaliteit. Jungle Gym voldoet aan Europese gezondheids- en veiligheidsnormen CE en EN-71
Prijs Varieert van 500 tot 3700 euro
Verkrijgbaar bij het complete assortiment vind je op junglegym.nl
Kettler speeltoestel

Kettler speeltoestellen en schommels

Kettler maakt, in tegenstelling tot de meeste anderen, stalen speeltoestellen. Ze kenmerken zich door de groen, oranje en gele kleur, die in bijna elk Kettler speeltoestel terugkomt. Het assortiment is wat beperkter dan de eerder besproken merken. Ze hebben een turnrek, schommels, een losse glijbaan, een speeltoestel met aanbouwschommel, een waar trimstation en een wip in het assortiment. De speeltoren van Kettler kost ongeveer 650 euro en het trimstation heb je al rond 400 euro.

Deze speeltoestellen zijn geschikt voor de kleine tot grote tuin.

Geschikt voor  kinderen vanaf drie jaar

De speeltoren van Kettler is geschikt voor kinderen vanaf  drie jaar. Op de speeltoren mogen maximaal drie kinderen tegelijkertijd spelen, met een maximaal gewicht van 50 kilo per kind.

Montage Kettler speeltoestel

De speeltoestellen van Kettler worden geleverd inclusief bevestigingsmateriaal. Je ontvangt een handleiding met tekeningen die je stap voor stap moet doorlopen. Naast schroeven en dergelijke ontvang je ook het benodigde gereedschap.

Materiaal Kettler speeltoestel

Kettler maakt zijn speeltoestellen van staal en werkt deze af met een hoogwaardige kunststofomranding in de kenmerkende kleuren groen, oranje en geel. De speeltoren wordt geleverd met vier grondankers die je in beton moet vastzetten. Deze verankering voorkomt dat de toren omvalt tijdens het spelen.

Accessoires Kettler

Kettler heeft niet heel veel accessoires, wel kun je je speeltoren uitbreiden met een aanbouwschommel van Kettler. Schommels hebben ze in diverse varianten; de gewone schommelplank, een leuke duo schommel met stoeltjes en een wip duo schommel.

Garantie 1 jaar
Bezorging Gratis bezorging binnen drie tot zeven werkdagen
Veiligheid Gemaakt volgens de laatste veiligheidseisen
Prijs Varieert van 200 tot 650 euro
Verkrijgbaar bij het complete assortiment vind je onder andere op speeltoestellen-expert.nl

Exit speeltoestel

Exit speeltoestel

Exit Toys heeft hele leuke houten speeltoestellen. Ze hebben onder andere de ‘Crooky’ speeltoren en de ‘Aksent’. De Crooky heeft een speels design en de Aksent is voorzien van een strak, Scandinavisch ontwerp. De prijs varieert van 500 euro tot 1500 euro. De speeltorens zijn compleet met glijbaan, zandbak, eventueel een schommel en een leuk speelhuisje.

Deze speeltoestellen zijn geschikt voor de middelgrote tot grote tuin.

Geschikt voor  kinderen vanaf drie jaar

De speeltoestellen van Exit zijn geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

Montage Exit speeltoestel

Exit speeltoestellen worden geleverd met prefab panelen voor eenvoudige montage. De overige onderdelen worden ongemonteerd geleverd, maar zijn eenvoudig te monteren met behulp van de meegeleverde handleiding. Ook bij de Exit speeltoren worden geen grondankers meegeleverd. Vergeet dus niet deze erbij te bestellen.

Materiaal Exit speeltoestel

De Exit speeltorens zijn gemaakt van FSC gecertificeerd vurenhout uit Scandinavië en is van hoogwaardige kwaliteit. Het hout is onder hoge druk geïmpregneerd, dus heeft geen verdere behandeling nodig.

Accessoires Exit speeltoren

Je kunt je speeltoren uitbreiden met een leuke aanbouwschommel. Aan deze schommel kunnen verschillende zitjes gehangen worden, van een coole nestschommel tot een veilige babyschommel.

Garantie vijf jaar op het hout en één jaar op de verbindingen en accessoires
Bezorging Gratis bezorging binnen één tot drie werkdagen
Veiligheid Getest op veiligheid en kwaliteit. Exit Toys voldoet aan Europese gezondheids- en veiligheidsnormen CE en EN-71
Prijs Varieert van 500 tot 1500 euro
Verkrijgbaar bij het complete assortiment vind je op exittoys.nl
Axi speeltoestel

AXI speeltoestel

Axi speeltoestellen zijn echte blikvangers in je tuin. Ze zijn verkrijgbaar met zandbak, schommel en glijbaan. Daarnaast hebben ze nog heel veel accessoires om je huis nog leuker te maken. De prijs varieert van 600 euro tot 1700 euro.

Deze speeltoestellen zijn geschikt voor de middelgrote tot grote tuin.

Geschikt voor  kinderen van drie tot twaalf jaar

De speeltoestellen van Exit zijn geschikt voor kinderen van drie tot twaalf jaar.

Montage Axi speeltoestel

Alle speeltoestellen worden geleverd met voorgeboorde en kant-en-klare panelen die je eenvoudig in elkaar zet. De geschatte opbouwtijd voor de Axi Liam, speelhuis met glijbaan, schommel en zandbak, is bijvoorbeeld 220 minuten.

Ook bij de Axi speeltoren worden geen grondankers meegeleverd. Vergeet dus niet deze erbij te bestellen.

Materiaal Axi speeltoestel

De Axi speeltorens zijn gemaakt van 100% FSC gecertificeerd cederhout en is van hoogwaardige kwaliteit. Het hout is onder hoge druk geïmpregneerd, dus heeft geen verdere behandeling nodig.

Accessoires Axi speeltoren

Je kunt je speeltoestel uitbreiden met onder andere een leuke bloembak of een krijtbord. Daarnaast hebben ze ook een nestschommel in het assortiment.

Garantie standaardgarantie opgegeven door de fabrikant is vijf jaar
Bezorging Gratis bezorging binnen één tot twee werkdagen
Veiligheid Getest op veiligheid en kwaliteit. Conform TÜV-normering
Prijs Varieert van 600 tot 1700 euro
Verkrijgbaar bij Axi speeltoestellen zijn onder andere verkrijgbaar bij bol.com en topbuitenspeelgoed.nl
SwingKing speeltoestel

SwingKing speeltoestel

SwingKing heeft een uitgebreide keuze in houten speeltoestellen. De speeltoestellen staan garant voor veel klim-, glij- en schommelplezier. De prijs van de SwingKing varieert van 250 euro tot 900 euro.

Deze speeltoestellen zijn geschikt voor de kleine tot grote tuin.

Geschikt voor  kinderen van drie tot twaalf jaar

De speeltoestellen van SwingKing zijn geschikt voor kinderen van drie tot twaalf jaar.

Montage SwingKing speeltoestel

Alle speeltoestellen van SwingKing zijn makkelijk te monteren en worden geleverd met een stap-voor-stap handleiding met duidelijke tekeningen. Schroeven, boortjes en andere materialen zijn inbegrepen in het pakket.

Niet alle SwingKing speeltorens worden geleverd inclusief grondankers. Controleer goed of er bij jouw speeltoestel grondankers zitten.

Materiaal SwingKing speeltoestel

De speeltorens zijn gemaakt van stevig geïmpregneerd FSC hout dat jarenlang meegaat. Het hout heeft geen behandeling meer nodig en is op maat gezaagd.

Accessoires SwingKing speeltoren

Je kunt je speeltoestel aanpassen met verschillende kleuren glijbanen en daarnaast hebben ze een breed aanbod aan schommels, waarmee je je toestel nog leuker en gevarieerder maakt. Ook hebben ze nog aankleding in de vorm van een telefoon, een piratenvlag of een brievenbus in het assortiment.

Garantie twee jaar
Bezorging Gratis bezorging binnen vijf dagen tot twee weken (ligt eraan waar je het speeltoestel besteld)
Veiligheid Getest op veiligheid en kwaliteit. Conform TÜV-normering
Prijs Varieert van 250 tot 900 euro
Verkrijgbaar bij SwingKing speeltoestellen zijn onder andere verkrijgbaar bij bol.com, fonq.nl, praxis.nl en Hornbach
unieketuinen.nl