Kweeklamp van hortipower

Een Kweeklamp gebruiken, lees hier waarom

Een superleuke hobby, groenten, fruit of kruiden kweken. Door met een kweeklamp te starten in de winter heb je in de lente al planten, die je wanneer het toelaat buiten kunt zetten. In de winter is er nog niet zoveel zonlicht, daarom is een kweeklamp een goede optie. Het gebruik van een led-kweeklamp maakt het duurzamer door minder energie verbruik.

Kweeklampen

In de tuinbouw en in kassen wordt al decennia lang gebruik gemaakt van kweek- en groeilampen op grote schaal. Inmiddels zijn er voor de hobby tuinder en kweekliefhebber ook voldoende mogelijkheden om te werken met kweeklampen. Hiermee kun je het hele jaar door kweken, wat je maar wilt. Houdt er wel rekening mee dat sommige planten houden van een warmere omgeving. Kies de juiste soorten voor de plek in je huis, zo ontkiemen bijvoorbeeld de zaden van een peperplantje bij een temperatuur tussen de 25 en 30 graden en heeft rucola ‘slechts’ 12-18 graden nodig.

Kweeklamp led

Over het algemeen hebben planten vooral behoefte aan rood, wit en blauw licht. Een led-kweeklamp is hierop ingesteld en is zo in te stellen dat ze deze kleuren licht afgeven. Ledlampen maken daarnaast heel efficiënt gebruik van elektriciteit. Ledverlichting maakt het daarmee mogelijk om op locaties te kunnen kweken, waar het normaal te donker zou zijn.

Kweken met led

Tussen je kamerplanten in, in een kelder of op een zolder. Je kan overal kweken met led. De zaailingen hebben tussen de 8 en 12 uur verlichting nodig. Dus ‘s ochtends bij het opstaan kun je de lamp aanzetten en in de avond, zet je deze weer uit. Zo houden de zaailingen hun dag- en nachtritme.

Kweeklamp kopen

Er zijn verschillende mogelijkheden om kweeklampen te kopen. Als je online op zoek gaat, kun je in verschillende prijsklassen en met verschillende gebruiksvoordelen kweeklampen kopen. Wij hebben de kweeklamp van Hortipower uitgeprobeerd. We ontvingen de groeilampen set voor thuis al na 1 dag, goede service dus.

Hortipower Groeilampen set

De set was zeer makkelijk in elkaar te zetten. Het pakket bevat 4 lampen van 45 cm lang, die aan elkaar te bevestigen zijn met bijgeleverd bevestigingsmateriaal, zodat je 2 lampen van 90 cm krijgt. Deze lampen kunnen in 2 staanders worden geschoven. Vervolgens bevestig je de snoer en stop je de stekker in het stopcontact. Met een schakelaar kun je de lampen aan en uit zetten. Wanneer je een langere lamp wilt, kun je deze verlengen tot 15 stuks aan elkaar. Mijn aardbeienzaadjes staan er sinds een paar dagen onder. Ik ga je op de hoogte houden van de aardbeien en het effect van de lampen.

Resultaat kweeklamp van Hortipower

Het is inmiddels een maand geleden, dat ik de foto boven het artikel en deze informatie met je heb gedeeld. Graag wil ik je het resultaat laten zien. De foto links is het resultaat na 2 weken gemaakt. En de onderstaande foto heb ik vandaag ( na ongeveer 4 weken ) gemaakt.

Vanaf volgende week gaan de planten naar buiten. Ik pot ze dan over in grotere hangpotten, nog even de nachten in de gaten houden, maar dan kunnen ze gaan shinen, groeien en bloeien in het zonnetje.

Hortipower kweeklamp met 10% korting

Groeilampen set voor THUIS

90cm, zie kweekresultaat in 30 dagen of krijg je geld terug.

Nu 10% korting op je bestelling met de kortingscode unieketuinen

Led kweeklamp kopen

Verschillende soorten kweeklampen zal ik hierbij toelichten. Maak de keuze die het beste bij jouw gebruik past.

Kweeklamp e 27

E 27 is de afmeting van een normale gloeilampfitting. Deze kweeklamp kun je dus in een bestaande lamp draaien. Heb je nog een leuke bureaulamp staan met een e 27 fitting. Draai de Led kweeklamp e 27 erin en je hebt een kweeklamp.

Kweeklamp led full spectrum

De full spectrum aanduiding betekent dat er gebruik wordt gemaakt van verschillende kleuren LED. Dit zijn de kleuren rood, blauw, wit, infrarood en UV. De combinatie van deze kleuren zorgt ervoor dat de plant zowel tijdens de voorgroei, als de groei de juiste eigenschappen heeft om groei en bloei te bevorderen.

Kweeklamp 600 watt

Een sterke kweeklamp is een lamp met 600 tot 1000 watt aan licht. Gemiddeld per vierkante meter is 300 watt nodig. Daarmee kun je beredeneren, dat de 600 watt lamp een krachtigere straling heeft en daardoor snellere bloei en groei tot resultaat heeft.

Led kweeklamp 300 watt

De kweeklamp met 300 watt heeft een goede sterkte om een vierkante meter te belichten en hiermee goed te kunnen kweken. De planten zullen zich goed ontwikkelen met een lamp van deze sterkte.

10% Kortingscode Hortipower

Bestel nu je eigen kweeklamp bij Hortipower met 10% korting! Gebruik de kortingscode unieketuinen bij het afrekenen en profiteer van 10% korting op je gehele bestelling.

unieketuinen.nl