De 8 leukste speelhuisjes voor in de tuin

De 8 leukste speelhuisjes voor in de tuin

Er zijn heel veel speelhuisjes op de markt. Maar welke past bij de leeftijd van je kinderen en kun je de speelhuisjes nog uitbreiden met andere modules? We nemen de bekendste merken speelhuizen onder de loep.

Speelhuisjes zijn er in allerlei maten en vormen. Je hebt houten huisjes, stevige kunststof speelhuisjes en huisjes met bergen aan accessoires. Hier zijn ze dan, de acht leukste en veiligste speelhuisjes:

  • Little Tikes – kunststof speelhuizen in vrolijke kleuren
  • Step2 – kleurige kunststof speelhuizen
  • Feber – kunststof huisjes in verschillende afmetingen
  • KidKraft – houten speelhuisjes met veel leuke details
  • Smoby – huisjes met kenmerkende groene, gele en oranje kleuren
  • Axi – blikvanger in je tuin
  • SwingKing – uitgebreide keuze houten speelhuizen
  • Exit – leuke speelse huisjes en strakke designs

Little tikes speelhuis

Little Tikes speelhuis

Little tikes heeft diverse speelhuisjes in vrolijke kleuren variërend van 150 euro tot 600 euro. Deze huisjes zijn super geschikt voor de kleinere tuin. Je kunt ze zelfs in de winter binnen zetten, zodat er het hele jaar door mee gespeeld kan worden.

Geschikt voor  kinderen van twee tot acht

De speelhuizen van Little tikes zijn geschikt voor kinderen van twee tot acht jaar.

In elkaar zetten Little tikes speelhuis

Je kunt de speeltoestellen van Little tikes onder andere bij Bol.com kopen. Ze zijn makkelijk in elkaar te zetten, hoewel je wel flink wat moet schroeven. Het is aan te raden dit met twee personen te doen.

Materiaal Little tikes speelhuis

De Little tikes speeltoestellen zijn gemaakt van stevig, hoogwaardig kunststof en zijn makkelijk schoon te maken.

Accessoires Little tikes

Little tikes speelhuizen zijn niet echt uit te breiden met andere modules, wel hebben ze een breed aanbod van buitenspeelgoed, zodat je bijvoorbeeld naast je speelhuisje nog een aparte (little tikes) zandbak kunt plaatsen.

Garantie Standaard 1 jaar garantie
Bezorging Gemiddeld een tot twee werkdagen, ligt eraan waar je je speeltoestel koopt
Veiligheid De producten worden regelmatig getest en zijn veilig in gebruik
Prijs Varieert van 150 tot 600 euro
Verkrijgbaar bij onder andere bol.com

Step2 speelhuisjes

Step2 speelhuis

Step2 heeft speelhuisjes in verschillende maten. De echte huisjes variant, een hoog model en een uitgebreid speelhuisje met glijbaan en zandbak. De prijzen van de huisjes variëren van 150 tot 900 euro. De  huisjes zitten vol leuke details, zoals een brievenbus, een echte deurbel, een bloemenbak en een kraantje. Echt gegarandeerd veel speelplezier!

Deze huisjes zijn super geschikt voor de kleinere tuin. Sommige modellen zijn zelfs geschikt om in huis te zetten, zoals de ‘Toddler Corner House’, een klein hoekhuisje dat makkelijk in je woonkamer past.

Geschikt voor  kinderen vanaf 18 maanden

De speelhuizen van Step2 zijn officieel geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden tot twaalf jaar. Maar in de praktijk zie je dat ze rond de acht, negen jaar toch echt te groot worden voor dit soort speelgoed.

In elkaar zetten Step2 speelhuis

Je kunt de speeltoestellen van Step2 onder andere bij Bol.com kopen. Ze zijn makkelijk in elkaar te zetten, hoewel je wel flink wat moet schroeven. Het is aan te raden dit met twee personen te doen.

Materiaal Step2 speelhuis

De Step2 speeltoestellen zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en zijn makkelijk schoon te maken. De huisjes zijn stevig en veilig, dus je kunt als ouder met een gerust gevoel achterover leunen terwijl je kinderen lekker hun gang gaan.

Accessoires Step2 speelhuisjes

Step2 speelhuizen zijn niet echt uit te breiden met andere modules, wel hebben ze een breed aanbod van speelgoed die perfect bij je speelhuisje passen, zoals krukjes, een boodschappen wagentje, een picknicktafel, een zandbak enzovoorts.

Garantie Standaard 3 jaar garantie
Bezorging Gemiddeld twee werkdagen
Veiligheid De producten worden regelmatig getest en zijn veilig in gebruik
Prijs Varieert van 150 tot 900 euro
Verkrijgbaar bij onder andere bol.com

Feber speelhuizen

Feber speelpaleis

Feber heeft speelhuisjes in verschillende maten. Je hebt opvouwbare huisjes, die je mee kan nemen naar opa en oma, schattige huisjes, villa’s en super paleizen! De prijzen van de huisjes variëren van 100 tot 750 euro.

Zoals we al hierboven al beschreven heb je dus onder andere een leuk opvouwbaar huisje, deze ziet eruit als een soort tent. Dit huisje heeft een klimwand(je) aan één zijde en een tekenbord aan de andere zijde. Ook handig om mee te nemen op vakantie of op visite bij familie.

Geschikt voor  kinderen vanaf 2 jaar

De speelhuizen van Feber zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar tot ongeveer zeven jaar.

In elkaar zetten Feber speelhuisjes

Je kunt de speeltoestellen van Feber onder andere bij Bol.com kopen. Ze zijn eenvoudig te monteren en demonteren.

Materiaal Feber speelhuis

De Feber speeltoestellen zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof in heldere kleuren en zijn bestand tegen zonlicht en temperatuurwisselingen. De huisjes zijn makkelijk schoon te maken, stevig en veilig.

Accessoires Feber speelhuisjes

Feber speelhuizen zijn niet echt uit te breiden met andere modules. Wel hebben ze onder andere losse glijbanen en een mega 4-op-een-rij spel wat superleuk staat naast je speelhuisje.

Garantie Standaard 1 jaar garantie
Bezorging Gemiddeld één tot twee werkdagen
Veiligheid De producten worden regelmatig getest en zijn veilig in gebruik
Prijs Varieert van 100 tot 750 euro
Verkrijgbaar bij onder andere bol.com

KidKraft houten speelhuis

KidKraft speelhuisKidKraft heeft leuke houten speelhuisjes variërend van  480 euro tot 600 euro. De huisjes zitten boordevol leuke details, zoals bijvoorbeeld een keukentje met fornuis en gootsteen, of wat denk je van een leuke vlag voor op het dak of een ‘echte’ mobiele telefoon.

Deze huisjes zijn super geschikt voor de kleinere tuin. Ze zijn iets minder geschikt om tijdelijk te verplaatsen. De huisjes van KidKraft zijn van hout en daardoor wat zwaarder (en degelijker) dan de plastic varianten van andere merken.

Geschikt voor  kinderen van twee tot tien

De speelhuizen van KidKraft zijn geschikt voor kinderen van twee tot tien jaar.

In elkaar zetten KidKraft speelhuis

Het kost even wat moeite, maar dan staat er ook iets. De speelhuizen van KidKraft worden geleverd met een uitgebreide montage handleiding. Daarin staat stap voor stap uitgelegd hoe je het huisje in elkaar zet. Het is wel handig om met twee personen aan de slag te gaan, dat is gezelliger en praktischer. Je hebt ook huisjes met ‘EZ Kraft Assembly’, deze zijn speciaal ontworpen met scharnierende panelen die eenvoudig uit te klappen zijn en binnen een paar minuten opgezet zijn!

Materiaal KidKraft speelhuis

De KidKraft speeltoestellen zijn gemaakt van 100% cederhout, gecombineerd met kleurige, stevige kunststof accessoires en ramen.

Accessoires KidKraft

KidKraft heeft een zeer uitgebreid assortiment aan buitenspeelgoed. Ze hebben bijvoorbeeld super schattige Chaise Loungers die erg leuk naast je speelhuisje staan.

Garantie Onbekend
Bezorging Gemiddeld drie werkdagen
Veiligheid De producten worden regelmatig getest en zijn veilig in gebruik. Ze zijn in het bezit van keurmerk EN 71
Prijs Varieert van 480 tot 600 euro
Verkrijgbaar bij onder andere bol.com

Smoby speelhuis

Smoby speelhuisSmoby heeft hele leuke speelhuisjes die zich kenmerken door zijn karakteristieke kleuren groen, wit en rood. De prijzen variëren van 180 tot 330 euro. Lekker betaalbaar dus.

Geschikt voor  kinderen vanaf 2 jaar

De speelhuizen van Smoby zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Op de website van bol.com staat dat de maximale leeftijd 100 jaar is.. ik zie mijn oma (98 jaar!) zich al in het huisje wurmen.. haha.

In elkaar zetten Smoby speelhuisjes

Je kunt de speeltoestellen van Smoby onder andere bij bol.com kopen. Ze zijn eenvoudig te monteren en demonteren. Je kunt handige youtube tutorials kijken die je perfect begeleiden bij deze klus.

Materiaal Smoby speelhuizen

De Smoby speeltoestellen zijn gemaakt van hoogwaardig kwaliteit kunststof in karakteristieke kleuren en zijn bestand tegen zonlicht en temperatuurwisselingen. De huisjes zijn makkelijk schoon te maken, stevig en veilig.

Accessoires Smoby speelhuisjes

Smoby speelhuizen zijn niet echt uit te breiden met andere modules. Ze hebben wel bijvoorbeeld een losse deurbel die je op je huisje kunt monteren, een aparte glijbaan of gezellige outdoor krukjes voor in en om het huis.

Garantie Standaard 1 jaar garantie
Bezorging Gemiddeld drie werkdagen
Veiligheid De producten worden regelmatig getest en zijn veilig in gebruik
Prijs Varieert van 180 tot 330 euro
Verkrijgbaar bij onder andere bol.com

Axi speelhuis van hout

Axi houten speelhuisAXI heeft hele leuke houten speelhuisjes die echt een blikvanger in je tuin zijn. De prijzen van de huisjes variëren van 130 tot 1375 euro. Die laatste prijsklasse valt eigenlijk meer onder de categorie speeltorens.

De echte speelhuisjes zijn er in vele varianten, van leuke sprookjes huizen tot exotische Bali huisjes. Er zijn ook onbehandelde huisjes te koop die je elke kleur kunt maken die je zelf wil, dus een mooi roze prinsessenhuisje of een stoer brandweer huis.

Geschikt voor  kinderen vanaf 2 jaar

De speelhuizen van AXI zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

In elkaar zetten Axi speelhuis

Je kunt de speeltoestellen van Axi onder andere bij bol.com kopen. Ze zijn makkelijk in elkaar te zetten, hoewel je wel flink wat moet schroeven. Axi huisjes worden geleverd met een uitgebreide stap-voor-stap handleiding. Het is aan te raden dit met twee personen te doen.

Materiaal Axi speelhuis

De AXI speeltoestellen zijn gemaakt van aziatisch cederhout, dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Naast een milieubewuste keuze heeft deze houtsoort ook als voordeel dat het een natuurlijke afweer heeft tegen schimmels, ongedierte en houtrot.

Accessoires Axi speelhuisjes

Axi speelhuizen zijn niet echt uit te breiden met andere modules. Je kunt wel een hondenhok van Axi kopen. Erg leuk voor naast je speelhuis.

Garantie 2 jaar garantie op de constructie en maar liefst 5 jaar garantie op het hout
Bezorging Gemiddeld twee tot drie werkdagen
Veiligheid De huisjes van AXI hebben een CE-markering en zijn goedgekeurd conform de TÜV-normering; één van de belangrijkste normeringen voor speelveiligheid
Prijs Varieert van 130 tot 1375 euro
Verkrijgbaar bij onder andere bol.com

Swing King houten speelhuizen

Swing King speelhuisSwing King heeft hele leuke houten speelhuisjes die perfect passen in een kleine tuin. De prijzen van de huisjes variëren van 209 tot 999 euro. De huisjes zijn van geïmpregneerd FSC hout dat jarenlang meegaat. Ook deze huisjes kun je helemaal in je eigen kleuren schilderen!

Geschikt voor  kinderen vanaf 2 jaar

De speelhuizen van SwingKing zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

In elkaar zetten SwingKing speelhuis

Je kunt de speeltoestellen van Swing King onder andere bij bol.com kopen. Ze worden als bouwpakket geleverd, compleet met hout, schroeven en een handleiding.  De bouwtekening is wat lastig te interpreteren, dus het kost je wel even wat bloed, zweet en tranen om dit prachtige huisje in elkaar te zetten.

Materiaal Swing King speelhuis

De Swing King speeltoestellen zijn gemaakt van geïmpregneerd FSC hout dat jarenlang meegaat. De houten constructies zijn zeer stabiel en makkelijk in onderhoud. Voor een extra lange levensduur is het raadzaam het huisje te schilderen aangezien het gemaakt is van onbehandeld hout.

Accessoires Swing King speelhuisjes

Er zijn erg leuke accessoires voor de Swing King speelhuisjes te koop. Zo kun je bijvoorbeeld een leuke geel blauwe brievenbus kopen, hebben ze een echte telescoop, een stoere piratenvlag of een kleurig racestuur.

Garantie 2 jaar garantie
Bezorging Gemiddeld zeven werkdagen
Veiligheid Veiligheidscertificaat TÜV gekeurd
Prijs Varieert van 209 tot 999 euro
Verkrijgbaar bij onder andere bol.com

Exit speelhuisjes

Exit Toys speelhuisExit heeft een groot assortiment houten speelhuizen die er echt superleuk uitzien. Leuke ‘crooked’ huisjes tot grotere huizen met glijbaan en mini veranda. De prijzen van de Exit huisjes variëren van 300 euro tot 1450 euro. In de laatste prijsklasse vallen vooral de grotere huizen, die meer geschikt zijn voor de middelgrote tot grote tuin. De kleinere huisjes passen ook prima in de kleine tuin.

Geschikt voor  kinderen vanaf 3 jaar

De speelhuizen van Exit zijn geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

In elkaar zetten Exit speelhuis

Je kunt de speeltoestellen van Exit onder andere bij bol.com kopen. Ze zijn makkelijk in elkaar te zetten, en worden geleverd met een  handleiding. De gemiddelde montagetijd met twee personen is een half uur.

Materiaal Exit Toys speelhuis

De speelhuisjes van Exit zijn weerbestendig en gemaakt van FSC® gecertificeerd cederhout. Deze houtsoort splintert niet en is van bestand tegen weersinvloeden zoals regen en daardoor bestand tegen houtrot. Je hoeft het hout voor gebruik niet te behandelen, je kids kunnen gelijk veilig met het speelhuis spelen.

Accessoires Exit Toys

De huisjes van Exit zijn op diverse manieren uit te breiden. Je kunt bijvoorbeeld een veranda of aanbouw voor je speelhuis kopen. Of je huis uitbreiden met een glijbaan, een schommel of een zandbak.

Garantie Vijf jaar op het hout en één jaar op de verbindingen en accessoires
Bezorging Gratis bezorging binnen één tot drie werkdagen
Veiligheid Getest op veiligheid en kwaliteit. Exit Toys voldoet aan Europese gezondheids- en veiligheidsnormen CE en EN-71
Prijs Varieert van 300 tot 1450 euro
Verkrijgbaar bij onder andere bol.com en exittoys.nl
unieketuinen.nl