leiboom

Verschillende leibomen met meerdere functies

Ben je aan het kijken naar een afscheiding van jouw tuin? Dan zijn er verschillende varianten die ervoor zorgen dat je geniet van een groot aantal functionaliteiten. Er zijn namelijk een groot aantal bomen en hagen te vinden voor jouw tuin. Zo kun je onder andere kijken naar leibomen. De bomen zijn voor veel verschillende tuinen beschikbaar en komen daarbij ook in meerdere varianten. Hoog tijd om te ontdekken welke varianten er zijn en welke functionaliteiten hierbij komen kijken. Na het lezen van onderstaande informatie kun je snel beginnen met het plaatsen van jouw bomen.

Bescherming voor de tuin en woning

Leibomen kennen een lange geschiedenis, waarbij de functionaliteiten in eerste instantie terug te vinden waren in de bescherming die de bomen gaven. Zon en wind konden door de compacte groei van de bomen namelijk tegengehouden worden, waardoor er een goed binnenklimaat kon komen en de weersinvloeden ook geen invloed meer hadden op alles wat er in de tuin was. De bomen zorgden ervoor dat er altijd voldoende schaduw was aan de kant waar de zon stond en ook vandaag de dag behoort dit nog tot de mogelijkheden voor jouw woning en de bijbehorende tuin.

Insecten tegengehouden door de bomen

Echter kunnen de leibomen nog veel meer voor jou realiseren. Zo zijn er verschillende varianten, waaronder de leifruitbomen, die insecten tegenhouden. De insecten worden naar de boom getrokken, waardoor andere gewassen in de tuin beschermd zijn. Verschillende insecten kunnen namelijk weer schade aanbrengen aan gewassen en planten en dit wil je het liefste zoveel mogelijk voorkomen. Door een deel van de tuin te beschermen met deze bomen zorg je er dus voor dat je van alle planten in jouw tuin kunt genieten en geen extra hulpmiddelen meer nodig hebt voor de bescherming van de omgeving.

De leibomen zorgen voor meer privacy

Bij de leifruitbomen en alle andere varianten gaat het vandaag de dag ook om de privacy die je hiermee kunt krijgen. De bomen hebben door de dichte en compacte groei namelijk ook de mogelijkheid om het zicht uit de tuin en woning te houden. Door de bomen op de goede plek te zetten kun je er dus voor zorgen dat je een plek hebt om volledig te ontspannen en de privacy te krijgen die je hiervoor nodig hebt. Je kunt de bomen dan zelf plaatsen, maar ook een professional inschakelen om een goede plaatsing te krijgen.

De grondsoort en het onderhoud

Het enige waar jij nog op hoeft te letten bij het plaatsen van de bomen is de juiste grondsoort. De bomen doen het namelijk niet altijd goed bij de verschillende grondsoorten, waardoor de groei ook niet gestimuleerd wordt. Daarnaast is het juiste onderhoud een vereiste. Door goed te bekijken welke soort wanneer gesnoeid moet worden, zorg je er ook voor dat je geniet van de uitstraling van de bomen. Het onderhoud hoeft niet veel tijd in beslag te nemen om voor langere tijd te genieten van de functies die de leibomen met zich meebrengen.

unieketuinen.nl