tuin onderhouden

Zo onderhoud jij je tuin

Het onderhouden van een tuin wordt vaak gezien als een vervelende klus. Veel mensen denken namelijk dat het een groot gedoe is en weten vaak niet goed waar ze moeten beginnen. Gelukkig is het onderhouden van je tuin een stuk makkelijker dan je denkt. In dit artikel vertellen we onder andere over het gebruik van heggenscharen.

Het maken van een onderhoudsschema

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen bij het onderhouden van je tuin? Het is dan verstandig om een onderhoudsschema te maken. Maak hiervoor een planning voor een aantal weken, maanden of een jaar. Doe daarna onderzoek naar wanneer je het gras moet maaien, hoe vaak je de struiken moet snoeien en wanneer je water moet geven. Zet dit vervolgens allemaal in je schema. Op deze manier behoud je een goed overzicht over alle taken die uitgevoerd moeten worden.

Randen bijwerken

Naast het regelmatig maaien van het gras is het ook belangrijk om niet te vergeten de kantjes bij te werken. De kantjes zijn de finishing touch voor een perfect uitziende tuin. Als je de kantjes van het gras niet bijhoudt, kan het al snel rommelig ogen en dat is natuurlijk zonde. Het zou jammer zijn als je al die moeite hebt gedaan om het gras te maaien, maar het geheel er slordig uitziet door verwaarloosde kantjes. Dus vergeet niet om af en toe wat extra aandacht te besteden aan het bijwerken van de kantjes van je grasveld.

Goed snoeien

Het is essentieel om de struiken en bomen in je tuin op het juiste moment te snoeien, omdat dit ervoor zorgt dat ze gezond en prachtig blijven. Bij het snoeien is het aan te raden om een goede heggenschaar aan te schaffen. Deze moet scherp genoeg zijn, zodat je gemakkelijk door de takken kan snijden. Er zijn verschillende soorten heggenscharen verkrijgbaar op de markt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een handheggenschaar, die je met de hand bedient, of een heggenschaar met een accu, waardoor je niet gebonden bent aan een elektriciteitskabel. De keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur en de grootte van je tuin. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je een heggenschaar kiest die comfortabel in de hand ligt en voldoet aan je behoeften.

Onkruidbestrijding

Daarnaast moet je onkruid bestrijden om je tuin netjes te houden, maar het is belangrijk om daarbij geen schade toe te brengen aan de planten. Een hovenier kan advies geven over chemische middelen die veilig zijn voor je tuin. Daarnaast zijn er ook handmatige methoden, zoals het gebruik van een paardenbloemsteker, waarmee je onkruid kunt verwijderen zonder schadelijke stoffen te gebruiken. Door regelmatig onkruid te wieden en goed voor je planten te zorgen, kun je ervoor zorgen dat je tuin er niet alleen netjes uitziet, maar ook gezond blijft. Succes!

unieketuinen.nl