​Je hebt een tuin of balkon en je zoekt een manier om de boel wat gezelliger, kleuriger te maken of misschien zelfs groter of groener te laten lijken. Heb je al eens gedacht aan een tuinposter?

Een tuinposter is de perfecte manier om de blinde muur van je schuur om te toveren in een prachtig Toscaans vergezicht of een heerlijk uitzicht op het strand. Met een tuinposter, of tuinschilderij, verander je in een handomdraai de sfeer in je tuin.

Een tuinposter is prima betaalbaar. Er zijn uiteraard wel prijsverschillen. Wil je bijvoorbeeld een poster van 50 bij 50 centimeter dan kost je dat ongeveer 30 euro. Je hebt dan nog geen ophangsysteem. Voor drie euro extra kun je ringen in het doek laten maken, waarmee je de poster op jouw gewenste plek kan ophangen. Een tuinposter is leverbaar tot een afmeting van 10 bij 4 meter!!! Daarmee tover je dus je hele tuin in een prachtig zandstrand. Hier hangt uiteraard wel een prijskaartje aan. Een tuinposter van acht bij twee meter met verchroomde ringen kost je al gauw richting de 700 euro.

Hieronder som ik de vijf populairste onderwerpen voor tuinposters op. Helemaal onderaan kun je lezen welke ophangsystemen er mogelijk zijn en wat de voor- en nadelen van deze systemen zijn.

Tuinposter doorkijkje

Tuinposters doorkijkjes

Een tuinposter met een doorkijkje laat je tuin groter ogen. Er zijn veel verschillende doorkijkjes waar je uit kunt kiezen. Een doorkijkje is meestal een foto met veel diepte of eentje met bijvoorbeeld een raam, poort of nis met een weids uitzicht daarachter. Je kunt deze doorkijkjes bijvoorbeeld op een saaie blinde muur hangen of op je schutting. Hieronder zie je een paar voorbeelden van zo’n doorkijkje.

Bekijk het aanbod op 123tuinposters

Tuinposter zwart wit

Een andere populaire categorie is de zwart-wit tuinposter. Bij onze partner 123tuinposters.nl kun je alle afbeeldingen zwart wit laten afdrukken. Zwart-wit posters zijn populair omdat dit jouw foto net een beetje extra uitstraling kan geven. Kleurenfoto’s zijn fantastisch, maar kunnen ook afleiden van de essentie van de foto. Voor de perfecte zwartwit tuinposter is het belangrijk dat de foto veel contrast heeft. Denk hierbij aan foto’s met hard licht, of donkere schaduwpartijen.

Bekijk het aanbod op 123tuinposters

Tuinposter strand

Een tuinposter met een Hollands strand of tropische palmbomen geeft je tuin een extra warm gevoel. Zet er een strandstoel voor met een leuke parasol en je waant je in je eigen tuin heerlijk in vakantiesferen. Niet voor niets is een tuinposter met een strandje een van de bestverkochte tuinposters. Kom maar op met dat lekkere weer!

Bekijk het aanbod op 123tuinposters

Tuinposter Boeddha

Een tuinposter met een Boeddha of ander oosters tafereel past perfect in de oosterse of Japanse tuin. In het huidige snelle leven is even Zenn zijn een geluksmomentje. Je kunt dit onder andere bereiken door op vakantie te gaan in Thailand en daar in een klooster te gaan stilzitten. Maar steeds meer mensen kiezen ervoor om zo’n rustig, groen plekje in de tuin te maken, waar je, in een heerlijke stoel, even helemaal tot rust kan komen. Zo’n plekje maak je compleet met een prachtige poster van een Boeddha. Hieronder zie je een aantal voorbeelden.

Bekijk het aanbod op 123tuinposters

Tuinposter met bloemen

Als laatste bespreken we een tuinposter met bloemen. Deze poster brengt je tuin tot leven, ook als er even geen bloemen in bloei staan in je tuin. Het voegt kleur toe en sfeer toe aan je tuin. Juist als je veel (grijze of zwarte) tegels in je tuin hebt kun je wel wat extra kleur gebruiken. Tuinposters met bloemen zijn er in allerlei afmetingen en afbeeldingen. Kies een bloem of bloemperk dat bij je past en verrijk je tuin!

Bekijk het aanbod op 123tuinposters

Tuinposter ophangsysteem

Bij onze partner 123tuinposters.nl kun je kiezen uit 8 verschillende ophangsystemen. Zelf tellen ze er negen, maar dat komt omdat ze ‘geen ophangsysteem’ ook meetellen.

Tuinposter met verchroomde ringen

Bij dit ophangsysteem worden er een aantal, afhankelijk van de grootte van het doek, ringen in het doek geslagen. Je moet dan uiteraard nog wel thuis de schroeven, spijkers of een andere creatieve methode gebruiken om de poster op de gewenste plek te hangen.

Tuinposter ophangen met aluminium buizenframe

Dit is een eenvoudig, zelf in elkaar te zetten, systeem, waarbij ophangbeugels en elastieken meegeleverd worden. Je krijgt dan een stevig frame, waarbinnen je met elastieken je tuindoek opspant. De ruimte tussen het tuindoek en het frame is 12,5 centimeter. Met dit systeem is het mogelijk om te wisselen van tuindoek.

Poster met onzichtbaar ophangsysteem

Dit onzichtbaar ophangsysteem werkt een beetje als een foto op canvast. Jouw tuindoek wordt om, in dit geval een frame van geïmpregneerd tuinhout, heen gespannen. Ook deze ophangmethode is geschikt voor langdurig buiten gebruik.

Tuinposter met een houten lijst

Een tuinhouten lijst om je poster geeft een prachtig effect. Het lijkt nu echt op een schilderij. De lijst is er in twee verschillende diktes, 6,5 centimeter breed of 9 centimeter breed. De lijst is eenvoudig in elkaar te klikken. Tuinposters met deze houten lijst zijn leverbaar tot 350 x 350 centimeter.

Tuinposter met tunnelzoom

Bij deze methode wordt je tuinposter voorzien van twee tunnelzomen. Door die zomen kun je een bamboe stok, buis of ander materiaal steken waaraan je de poster kunt ophangen. De maximale diameter van de buis die door de zoom kan is vijf centimeter.

Tuinplaat

Een foto op tuinplaat is snel en makkelijk te monteren. Je kunt de plaat tegen de wand schroeven of het met montagekit (voor buiten gebruik) tegen de wand aan plakken. Deze methode is perfect als je de foto net zo groot wil hebben als je muur, denk bijvoorbeeld aan een blinde muur op je balkon. Let wel op, de maximale afmetingen zijn 280 x 190 centimeter (of omgedraaid). Je foto wordt direct op de tuinplaat gedrukt.

Tuinposter met tunnelzoom en bevestigingssysteem

Dit is dezelfde methode als de tuinposter met tunnelzoom, alleen wordt nu de buisconstructie, inclusief ophangbeugels, meegeleverd. Wel zo makkelijk.

Zelfklevend tuindoek

Bij 123tuinposter kun je als enige ook een zelfklevende tuinposter bestellen. De posters zelf zijn vrij dit, dus kreukvrij opplakken moet geen enkel probleem zijn. Deze tuinposter plakt op bijna alle ondergronden, bijvoorbeeld metaal, glas, kunststof, hout en zelfs glad beton.

Enthousiast geworden over de tuinposter? Bekijk rustig het uitgebreide assortiment.

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat