zelf tuinmeubels maken

De leukste tuinmeubels maak je zelf!

De zomerperiode is ieder jaar het grote buitenseizoen. Tijdens de zomer ben je vaak meer uren buiten te vinden dan binnen. Dat is natuurlijk niet gek aangezien het enorm lekker weer is. Door je tuin klaar te maken voor de zomer, kun je eindeloos genieten van het mooie weer. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om nieuwe tuinmeubels te kopen in de winkel, maar het is natuurlijk nog leuker om zelf je tuinmeubels te maken en zelf met hardhout olie te behandelen! Het kan in eerste instantie lastig zijn om het zelf te maken, maar met deze tips weet je precies hoe je het moet doen!

Volg altijd een duidelijke bouwtekening

Als je geen ervaren klusser bent, kan het lastig zijn om zelf te verzinnen wat je gaat maken. Het is echter helemaal niet zo dat je het altijd zelf hoeft uit te vinden. Online zijn er talloze bouwtekeningen te vinden van verschillende tuinmeubelen. Hier hoef je vervolgens alleen zelf nog maar een geschikte bouwtekening te vinden voor een meubel naar je eigen keuze. In de bouwtekening vind je vervolgens alle materialen die je nodig hebt om de tuinmeubels te maken. Zo kun je bijvoorbeeld de bouwtekening helemaal volgen en alle materialen in huis halen om de bouw te realiseren. Zo staat er bijvoorbeeld altijd met welke buitenbeits je het hout moet behandelen om het project goed af te ronden.

Zorg voor voldoende ruimte in de tuin

Voordat je de bouw helemaal gaat realiseren, moet je de juiste afmetingen weten. Zorg er daarom altijd voor dat je een ruimte in de tuin hebt waar je de tuinmeubels gaat plaatsen. Zo weet je precies hoe groot de meubels moeten zijn en welke designs je wel of niet kunt maken. Als je bijvoorbeeld een tafel gaat maken, moet deze natuurlijk wel op de vlonder of het terras passen. De bouwtekening kan qua afmetingen soms afwijken van de ruimte die je hebt op het terras. Door van tevoren goed te kijken naar de afmetingen, kun je de bouwtekening aanpassen en past het meubel perfect op je terras.

Het hout behandelen voordat je aan de slag gaat

Ga je beginnen met het project? Dan raden we altijd aan eerst het hout te behandelen met een goede buitenbeits van Wovar.nl. Het is namelijk erg belangrijk dat de buitenbeits of hardhout olie goed in kan trekken in het hout. Vervolgens heb je de mogelijkheid om het hout te laten rusten zodat je zeker weet dat het goed intrekt. Het grootste voordeel is daarnaast ook dat je zeker weet dat je geen plekken van het hout vergeet te behandelen met beits. Wanneer je namelijk plekken vergeet te behandelen, kunnen er vlekken op het hout ontstaan. Daarnaast geef je houtrot een kans om binnen te dringen.

De tuinmeubels in elkaar zetten

Als je alle voorbereidingen hebt getroffen, kun je aan de slag gaan met het realiseren van het project. Het is slim om de juiste gereedschappen te gebruiken om zoveel mogelijk fouten te voorkomen. De bouwtekening is daarnaast je beste vriend voor het realiseren van het project. Zorg er altijd voor dat je precies weet wat je doet en hoe je het moet doen. Dit staat allemaal aangegeven in de bouwtekening. Kom je er even niet uit? Vraag dan iemand in de omgeving om advies. Dit zorgt ervoor dat je zo min mogelijk fouten maakt. Als je de meubels af hebt, kun je natuurlijk direct aan de slag om accessoires te bemachtigen. Bij een mooie, houten stoel hoort natuurlijk ook een fijn kussen om op te zitten.

unieketuinen.nl