Home Evenementen Open Kwekerijdag Greenport Boskoop
open kwekerij dagen

Open Kwekerijdag Greenport Boskoop

Op zaterdag 18 juni openen zeven boomkwekerijbedrijven in Boskoop hun deuren voor omwonenden, plantenliefhebbers en alle andere geïnteresseerden. De bedrijven zijn gevestigd rondom het Paddegat, de Compierekade en de Burgemeester Smitweg, op de grens van Boskoop en Hazerswoude. Het publiek is welkom van 10.00 tot 17.00 uur. Mede door de vele kinderactiviteiten is het een leuke, gratis activiteit voor het hele gezin.

De deelnemende boomkwekerijbedrijven halen alles uit de kast om de bezoeker zo veel mogelijk te laten zien en te laten beleven. Door de grote diversiteit tussen de bedrijven, is er veel te zien. Uniek dit jaar is de deelname van een waterplantenkweker. Je ziet niet iedere dag hoe waterlelies gekweekt worden. Ook is het nieuwe bedrijf van Gebr. Van der Salm opengesteld. Een hypermoderne kas waar jaarlijks miljoenen lavendels door mensenhanden en robotarmen gaan. Verder zijn er kwekers van stek en jonge planten, van vaste planten en van roze ‘Flamingo-wilgjes’. Ook is er een kwekerij die bijenvolken gebruikt om zijn heesters in bes te krijgen.

Gratis tuinschets en een ijsje

Op de bedrijven zijn allerlei extra dingen te doen en te zien, variërend van een springkussen en skelterbaan tot een imker en een ijskraam. De gemeente Alphen aan den Rijn biedt bezoekers een gratis tuinschets aan. Neem een plattegrond en tenminste een foto van de tuin mee en tuinontwerper Afra van Ruiten maakt een schets, waarbij ze rekening houdt met duurzame materialen, hergebruik van water en voorzieningen voor fauna.

Plantenverkoop voor een goed doel

Alleen deze dag is het mogelijk om planten direct bij deze kwekers te kopen, mét het advies van de meester. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan de Ronald Moerings Foundation, die het ten goede laat komen aan kankeronderzoek door de Antoni vanLeeuwenhoek foundation.

Boskoop Werkt

Zeker tijdens corona is de vraag naar groen enorm gestegen. De boomkwekerij is daarom op zoek naar talent. Op de Open kwekerijdag is er een carrièreplein ingericht met opleidingsmogelijkheden en vacatures voor iedereen die aan één dag in een kwekerij niet genoeg heeft. Kun je nu al niet wachten? Blader dan alvast eens door de vacatures op www.boskoopwerkt.nl.

Gratis, voor het hele gezin

Door de belangeloze deelname van de kwekers en de gulle giften van Greenport Boskoop, Groen-Direkt Boskoop en vele andere sponsors, is de Open Kwekerijdag gratis te bezoeken. Ook parkeren is gratis, al verzoekt de organisatie om zo veel mogelijk op de fiets te komen. De bedrijven zijn goed bereikbaar voor mindervaliden en honden zijn toegestaan. De Open Kwekerijdag wordt gehouden op zaterdag 18 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur. Navigeer naar de Compierekade in Boskoop. Bezoek voor actuele informatie www.openwekerijdag.nl of volg www.facebook.com/openkwekerijdag en instragram.com/openkwekerijdag

Openingstijden

Zaterdag 18 juni: 10.00 tot 17.00 uur

Website van Open Kwekerijdagen

Datum

18 jun 2022
Verlopen!

Locatie

Boskoop
Comperiekade, Boskoop
Provincie
QR code

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});